Celjanke so si kljub porazu zagotovile tretje mesto


V 3. krogu končnice državnega prvenstva, kjer poteka borba za razvrstitev od prvega do četrtega mesta, so Celjanke gostile Krim. Rokometašice Z’dežele so si kljub porazu zagotovile tretje mesto, Krimovke pa so postale državne prvakinje.

Z’dežele : Krim Mercator 22:28 (11:17)

Strelke Celja: Regner 5, Zulić 4, Bon Brzin, Pišek in Strnad Zelen 3, Artelj 2, Dobnik in Bukovec 1

Obe ekipi sta nastopili v nekoliko okrnjeni zasedbi, pri Celju so pogrešali dve pomembni igralki, in sicer Erin Novak ter Saro Vrček. Ljubljančanke so precej bolje odprle tekmo in povedle z 1:4, vendar so Celjanke uspele izid v 10. minuti poravnati na 4:4.

Sledil je nov niz Krimovk, rokometašice iz knežjega mesta pa kar 10 minut niso dosegle zadetka (6:13). Celjanke so na odmor odšle z zaostankom za šest zadetkov (11:17), precej preglavic pa jim je povzročala gostujoča vratarka Barbara Arenhart, ki je do konca tekme zbrala kar 17 obramb.

Celjska ekipa se je v drugem polčasu uspela nekoliko približati, toda ljubljanske prednosti jim ni uspelo resneje ogroziti. Krim je tako slavil z 22:28, v napadu Celja pa sta bili najbolj razpoloženi Katarina Regner in Azra Zulić. V petek v Celje prihaja ekipa Ajdovščine.

Tajda Tripkovič, vratarka Celja, je po tekmi dejala: “Mislim, da smo kljub okrnjeni zasedbi uspele prikazati borbeno in atraktivno igro. Krimu čestitam za zmago, naši ekipi pa za prikazano borbeno igro, saj si nimamo česa za očitati.”