Celjanke v pričakovanju tekme za bron


Celjske rokometašice so v skupini za razvrstitev od 1. do 4. mesta prvoligaškega tekmovanja v petek odigrale domačo tekmo z ljubljanskim Krimom in po pričakovanju izgubile.

Stare in tudi nove državne prvakinje so si v Golovcu v prvem polčasu dvakrat nabrale pet golov prednosti, a so Celjanke pred glavnim odmorom zaostanek znižale le na dva. V 25. minuti je bilo na semaforju 10:15, za domače pa sta do konca polčasa zadeli Maja Kovačič in Azra Zulić, ki je bila uspešna dvakrat. Krimovke so v drugem polčasu držale prednost in jo počasi višale, najvišja pa je bila povsem ob koncu tekme.

Z’dežele : Krim Mercator 24:31 (13:15)
Kovačič, Kralj, Zulić in Žener po 4, …; Dmitrieva 9, Radičević 6, ….

Maja Kovačič, rokometašica ŽRK Z’dežele: “Odigrale smo tekmo s favoriziranim Krimom, pri čemer se nasprotnic nismo ustrašile in pokazale borbeno in srčno igro. V obrambi smo imele veliko pomoč s strani vratark, ki sta opravili svojo nalogo z odliko. Za prikazano, sem ponosna na svojo ekipo.”

Ema Abina, rokometašica RK Krim Mercator: “Za nami je zadnja tekma v gosteh v letošnjem državnem prvenstvu. Naredile smo nekaj napak v obrambi in zgrešile nekaj neoviranih strelov, vendar smo na koncu tekmo vseeno mirno pripeljale do zmage. Do konca naš čakata še dve domači tekmi na katerih želimo prikazati našo dobro igro tako v obrambi kot v napadu.”

Lestvica lige za prvakinje

Ekipa Tekme Zmage Neodl. Porazi Dani : prej. goli Točke
1. Krim Mercator 4 4 0 0 144:92 14
2. Mlinotest Ajdovščina 4 2 0 2 113:108 8
3. Litija 5 2 0 3 126:165 4
4. Z’dežele 3 0 0 3 68:86 2

V torek Celjanke čaka gostujoča tekma pri Krimu v Stožicah. Prihodnjo soboto je na vrsti gostovanje pri podprvakinjah v Ajdovščini. Zadnja tekma sezone bo po vsej verjetnosti odločala tudi o končnem tretjem mestu. V soboto, 18. maja, bo v Golovcu tekma z ekipo Litije, ki se prav tako poteguje za bron.