Celjanke z evropskega prvenstva prvič s šopkom članskih medalj


Zadnji teden v aprilu je romunska Cluj Napoca gostila evropsko prvenstvo v taekwondoju za mladince in člane. Na tekmovanju je skupno nastopilo 637 tekmovalcev iz 30 držav.

Slovenke na najvišji stopnički; foto: ŠKH

Slovensko žensko člansko ekipo so sestavljale članice celjskega Športnega kluba Hyong: Larisa Žagar Slemenšek, Maša Kenjalo in Tina Baloh ter članice mariborskega kluba Hwarang: Tyra Barada, Urška Gazvoda in Urša Trdin.

Članice so prvič doslej postale evopske prvakinje v ekipnih borbah.

Larisa Žagar Slemenšek s trenerjem Urošem Bernardom; foto: ŠKH

Naziv evropske članske prvakinje si je v kategoriji do 62 kilogramov nadela tudi Larisa Žagar Slemenšek.

V prvem kolu je bila prosta, nato se je pomerila s Poljakinjo Zuzanno Gadzala in jo ugnala 3:1. V naslednjem kolu je Miro Syovall s Finske premagala s 3:0, na koncu pa še madžarsko predstavnico Nikolett Mezei s 3:1.

21-letna Larisa, ki sicer prihaja iz Levca, usklajuje študij v Kopru s treningi v Celju. Za to je potrebnega veliko truda, trdne volje in precej usklajevanja z ekipo, trenerjem in študijem ter študentskim delom, zato počitka tako rekoč ni.

Maša Kenjalo s trenerjem; foto: ŠKH

V kategoriji do 56 kilogramov je Maša Kenjalo končala na 3. mestu. V prvem kolu je s tesnim rezultatom 2:0 premagala Norvežanko Hanno Miller, nato je s 4:0 ugnala Španko, Paulo Sanz Fernandez. V polfinalu jo je izločila Irka Cristine Franks, ki je v finalu klonila proti domačinki Adeli Alicii Mihai.

Uroš Bernard, trener Hyonga in eden od trenerjev slovenske reprezentance, je domov prišel več kot zadovoljen, saj so vse njegove varovanke domov prinesle vsaj eno odličje.

Skupno je v Romuniji nastopilo 22 slovenskih tekmovalcev, celotna zasedba pa je bila s pol ducata zlatih in bronastih kolajn skupno šesta.