Celjanki zasedli svetovni vrh v kickboxingu: Larisa in Maša krojita zgodovino z zlatom in srebrom


Na Portugalskem se je odvilo svetovno prvenstvo v kickboxingu, na katerem je nastopilo 1369 tekmovalcev iz 70 držav. Slovenske barve je zastopalo 21 borcev, med njimi tudi članici celjskega Športnega kluba Hyong, ki sta si s srčnimi nastopi priborili velik uspeh. Preverite kaj sta Celjanki povedali po izjemnem dosežku.

Celje je po zaslugi Larise Žagar Slemenšek in Maše Kenjalo postalo bogatejše za novo svetovno prvakinjo ter svetovno podprvakinjo v kickboxingu. Larisa je na jugu Portugalske stopila na najvišjo stopničko v disciplini light contact do 65 kg, Maša pa je bila v disciplini light contact do 60 kg druga.

Larisa Žagar Slemenšek odločno in nepopustljivo do svetovnega prestola

Larisa je v prvem krogu suvereno premagala Madžarko Nikolett Mezei, nato pa po izredno napetem boju še Beatrice Ledebur iz Avstrije. V polfinalu je brez večjih težav odpravila Britanko Nesto Baxter, v finalu pa je uspela zlomiti odpor španske predstavnice Marte Gonzalez Campo in postala svetovna prvakinja.

Peter Landeker, Larisa Žagar Slemenšek in Uroš Bernard

”Občutki po svetovnem prvenstvu so res odlični. Ti dosežki so rezultat vseh treningov in priprav, ki so potekale skozi celotno leto. Vesela sem, da se je vse izšlo tako, kot se je, in da lahko vse skupaj proslavim s tistimi, ki me podpirajo že skozi celoten del moje poti,” je povedala Larisa.

”Leto je bilo res naporno. Imeli smo veliko tekem, priprav in treningov. Bilo je veliko zmag, prav tako pa tudi nekaj porazov, ki so me le še dodatno motivirali za to svetovno prvenstvo,” pa je še dodala 20-letna članica celjskega Hyonga.

Maša Kenjalo s srebrnim sijajem do naslova svetovne podprvakinje

Maša je v prvem boju s 3:0 premagala Američanko Tahirah Abdul-Qadir, nato pa je uspešno preskočila še nemško oviro, ko je ugnala Jessico Winken. V polfinalu se je udarila s poljsko tekmovalko Moniko Puzio-Nieszporek in se po težkem boju uvrstila v finale svetovnega prvenstva. Tam ji je nasproti stala Mendy Luna iz Italije, ki se je izkazala za pretrd oreh, kljub temu pa si je Maša zaslužila srebro in naziv svetovne podprvakinje.

Peter Landeker, Maša Kenjalo in Uroš Bernard

”Občutki po osvojitvi naslova svetovne podprvakinje so fantastični, saj smo se na to prvenstvo res intenzivno pripravljali. Seveda je prisotnega nekoliko grenkega priokusa, ker mi ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko, ampak to mi je dalo le še dodaten zagon za nadaljnje nastope. Upam, da mi v bližnji prihodnosti uspe doseči tudi to,” je dejala Maša.

Ob tem pa je novopečena svetovna podprvakinja iz Celja še dodala: ”Skozi vso leto smo ogromno trenirali, treningi so bili izredno naporni, vendar se je na koncu ves ta trud poplačal. Borbe na prvenstvu so bile izjemno zahtevne, a je do izraza prišla naša dobra pripravljenost zaradi katere smo uspeli doseči tako velike rezultate. Upam, da bomo ta uspeh ponovili in še dodatno izboljšali.”