Celjanom atraktivna skupina v ligi prvakov


Včerajšnji žreb rokometne lige prvakov je gostila Ljubljana, celjska ekipa pa je bila dobesedno izžrebana v dokaj zahtevno skupino B, saj so poleg njih v njej trije nekdanji evropski prvaki (Flensburg, Kiel in Kielce), dve ekipi z najvišjim proračunom v ligi prvakov (PSG in Veszprem), ki se želita povzpeti na evropski vrh in danski prvak Aalborg ter beloruski prvak Meškov Brest.

“Vrnilo” se bo kar 11 nekdanjih igralcev

To tudi pomeni, da se bo v dvorano Zlatorog v prihodnji sezoni vrnilo kar 11 nekdanjih igralcev Celja (Veszprem – Blaž Blagotinšek, Gašper Marguč, Dragan Gajić, Renato Sulić, Mirsad Terzić, Mate Lekai; Kielce – Blaž Janc, Uroš Zorman; Kiel – Miha Zarabec, Meškov Brest – Razgor, Poteko), trije med njimi so ravno pred to sezono zapustili RK Celje PL (Janc, Zarabec, Poteko).

Branko Tamše, trener RK Celje Pivovarna Laško: “Gre za izjemno atraktivno skupino, tako po imenih klubov, kot po posameznikih. Takšno skupino si lahko želiš le v sanjah. Naša ekipa je močno spremenjena, vendar še toliko bolj željna dokazovanja na najvišji ravni. Fantje potrebujejo čas in podporo, zato že danes vse vabimo v Zlatorog.

Želimo si polnih tribun, zato bomo maksimalno delali skozi celotno poletje. Cilj je pokazati hiter, atraktiven rokomet proti tem izjemnim ekipam. Manjko imamo v marsikaterem pogledu na nasprotnike, zato bo to toliko večji izziv za fante in celoten klub, da se enakovredno zoperstavimo vsem.”

sola-voznje-polsi-klik