Celjanom končno tretje mesto v ligi SEHA


Rokometaši Celja Pivovarne Laško in Meškov Bresta so se danes še petič v sezoni pomerili med sabo, tokrat za tretje mesto na zaključnem turnirju SEHA Gazprom lige.

Celjski igralci so bili boljši skozi večino tekme in so se na koncu zasluženo veselili zmage in tretjega mesta v jugovzhodni rokometni ligi.

Obe ekipi sta bili nekoliko oslabljeni, Belorusi brez Rastka Stojkovića, Petra Djordjića in Konstantina Igropoula, Celjani pa brez Mitrovića, Bećirija, Kodrina in deloma tudi Makuca, ki je sicer igral, a poškodovan.

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so tokrat začeli bolje, kot dan prej proti Zagrebu. Po zaslugi argresivne obrambe in razpoloženega Lesjaka so hitro prišli do vodstva s 4:1. Vodstvo treh zadetkov so držali vse do sredine polčasa, ko so Meškovu, po seriji napak, dovolili da izenači na 8. Celjane nekajminutni padec v igri ni potolkel in so po izenačenju hitro spet prišli v vodstvo.

Sledila je predstava obeh vratarjev Mijatovića in Lesjaka, ki sta se izmenjevala v dobrih obrambah. Izenačeno igro je prekinil Tamše, ki je v igro poslal Makuca, Jurečiča ter Dujshebaeva, ki so do 22. minute prinesli novo vodstvo z 11:8. Meškovu je zatem, tudi po zaslugi grobe igre, do konca polčasa uspelo znižati zaostanek na zgolj en zadetek.

Na začetku drugega polčasa so Belorusi, ki so izkoriščali napake Celjanov, prvič na tekmi povedli. Celjani so se ponovno pobrali in vrnili v igro. Začelo se je izmenjevanje v vodstvu, nakar so Celjani preko Makuca prišli do vodstva za dva gola. Po minuti odmora na zahtevo trenerja Bresta so celjski igralci zaigrali še bolje in počasi prevzemali vajeti igre v svoje roke. Po vodstvu za tri so tekmo zgolj rutinirano pripeljali do konca in zasluženo zmagali ter osvojili tretje mesto v ligi.

S tem so Celjani zaključili svojo drugo sezono SEHA Gazprom lige, že naslednji konec tedna pa jih čaka še en turnir, ko se bodo v Ljutomeru udarili še za slovenski Pokal.

Izjava trenerja CPL Branka Tamšeta:

Tekma za tretje mesto:

HC Meshkov Brest : RK Celje Pivovarna Laško   28:31 (14:15)

Dvorana Jane Sandanski, Skopje, 2000 gledalcev, sodnika: Nikolić, Stojković (SRB)

Meshkov Brest: Pešić 1 obramba, Mijatović 9/1 obramb; Rutenka 2, Yashchanka, Poteko 2, Nikulenkau 2, Shumak 5, Vukić 3/1, Prodanović 1, Horak 5, Razgor 2/1, Baranau 1/1, Selviasiuk, Kuran, Shylovich 4, Astrashapkin 1; trener: Sergej Bebeshko

Izključitve: 8 min; 7-metrovke: 3/4

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak 15 obramb, Panjtar 1/1 obramba; Vujović, Jurečič 4/1, Malus 1, Razgor 4/1, Suholežnik 1, Marguč 1, Grošelj, Slišković, Makuc 5, Anić 3, Dujshebaev, Mačkovšek 5, Mlakar 7; trener Branko Tamše

Izključitve: 8 min; Rdeči karton: Mačkovšek 57. min (3×2 min); 7-metrovke: 2/3

sentrock-2018-polsi-klik