Celjanom pripadel štajerski derbi (foto)


Nogometaši Celja so v 33. krogu državnega prvenstva gostili drugouvrščeni Maribor. Celjani so na 111. štajerskem derbiju zasenčili Mariborčane in jih z zmago preskočili na prvenstveni lestvici.

Celje : Maribor 3:1 (1:0)
Vuklišević (24′), Matko (65′, 90+2′); Vipotnik (59′)

Začetna postava Celja: Obradović, Ajhmajer, Vuklišević, Zec, Karničnik, Zabukovnik, Kouter, Popović, Bobičanec, Matko, Ikwuemesi

Celjani so precej bolje odprli obračun in najprej dvakrat nevarno zapretili preko Luke Bobičanca in Nina Koutra, nato pa je v 24. minuti po podaji iz kota v polno zadel Damjan Vuklišević, ki pa kot nekdanji član mariborske zasedbe zadetka ni proslavil.

Maribor je v zaključku prvega polčasa zaigral nekoliko konkretneje. Najbolj nevarni so bili tik pred odmorom, a se je izkazal celjski vratar Matko Obradović. Vendarle so gostje prišli do izenačenja v 59. minuti, ko je v kazenskem prostoru Celja visoko skočil in z glavo zatresel mrežo Žan Vipotnik. Nekaj minut kasneje je popolni preobrat nogometašev iz štajerske prestolnice preprečila prečka, katero je zatresel prav najboljši strelec lige Vipotnik.

Na drugi strani je Aljoša Matko znova pokazal, da je v vrhunski formi, ko je med dvema branilcema Maribora uspel priti do strela, s katerim je Celjane znova popeljal do vodstva. Prav 23-letnik pa je v sodnikovem podaljšku poskrbel še za zadnji žebelj v krsto gostov, ko je ponovno poskrbel za lepo individualno akcijo in še drugič na tem derbiju premagal mariborskega vratarja.

Varovanci Romana Pilipčuka so s svojo šestnajsto zmago skočili na drugo mesto, pred Mariborčani pa imajo točko prednosti. V sredo bodo gostovali pri Goričanih.

Vrhunci tekme med Celjem in Mariborom:

Fotogalerija: David Valant