Celjanom proti Muri uspela izjemna vrnitev


V 3. krogu državnega nogometnega prvenstva so Celjani prišli še do tretje točke. Tokrat so na prvi domači tekmi letošnje sezone gostili Muro ter po zaostanku z 0:3 uprizorili izjemno vrnitev z dvema goloma v zadnjih minutah tekme.

Celjani so v 3. krogu na prvi domači tekmi letošnje sezone gostili Muro, ki je nekaj dni pred tem nesrečno izpadla iz evropskih tekmovanj. Začetek tekme je pripadel celjskim nogometašem, ki so si ustvarili tudi nekaj lepih priložnosti. Prva se je ponudila kapetanu Koutru, ki ga je po lepi podaji lepo zaposlil mladi Ajhmajerz, a je bil strel merjen preveč po sredini vrat. V 20. minuti so Celjani prišli do nove lepe priložnosti po podaji iz kota, vendar je bil strel Vukliševića z glavo preslab. Najlepšo priložnost v prvem delu so si celjski nogometaši ustvarili v 26. minuti, ko je Kouter poslal ostro podajo skozi kazenski prostor Mure. Žoga je prišla do utekajočega Božića, ki je z levo nogo sprožil v oddaljeni kot ter že premagal Obradovića, a je obramba Mure z zadnjimi močmi žogo izbila z golove črte.

Sledila je prva resnejša priložnost Mure, ki so jo tudi takoj pretopili v vodstvo. Mihael Klepač je po protinapadu prejel lepo podajo v prostor, bil hitrejši od celjske obrambe ter premagal Rozmana. Prejeti zadetek je grofe precej zmedel, Muraši pa so postali nevarnejši in v zadnji minuti prvega polčasa celo podvojili vodstvo, ko je po podaji Šrolerja zadel Maruško.

Pred začetkom drugega polčasa je Roman Pylypchuk opravil tri menjave, Murin trener pa je v igro poslal svojega prvega napadalca Dakuja. Slednje se je takoj obrestovalo. Daku je namreč zadel že po desetih minutah drugega polčasa, ko je prejel lepo podajo Beganovića. Mura je tako v zadnjo tretjino tekme odšla z zajetno prednostjo treh zadetkov.

Šokirani Celjani se kljub temu niso predali in štiri minute za tem znižali vodstvo. Po kotu je z glavo zadel branilec Vuklišević. Zadetek je Celjanom znova dal krila. Vnovičen nalet Celjanov so muraši uspeli nevtralizirati in si znova ustvariti nekaj nevarnih priložnosti. V zadnji minuti rednega dela tekme in podaljšku, pa je sledila velika vrnitev Celjanov. Najprej je v 90. minuti za 2:3 zadel rezervist Mayeuski, ki je z izjemno natančnim strelom presenetil Obradovića in zmanjšal zaostanek. Nato pa je pritisk celjskih napadalcev Muro prisilil še v napako, ko je prekmurski branilec enega izmed predložkov Celjanov ustavil z roko. Glavni sodnik je s pomočjo VAR posnetkov dosodil enajstmetrovko za Celje, to pa je uspešno realiziral Božić ter postavil končnih 3:3. Celjane v naslednjem krogu čaka gostovanje v Sežani.

CELJE – MURA 3:3 (0:2)
Vuklišević 59., Maevski 90., Božić 93./11-m; Klepač 35., Maruško 45., Daku 55.

Celje: Rozman, Flis (87./Vrbanec), Zec, Vuklišević, Ajhmajer (46./Gbamble), Zabukovnik (63./Maevski), Kouter, Janjičić (46./Svetlin), Matić (46./Bajde), Božić, Ikwuemesi.

Mura: Obradović, Kuzmić (82./Shabanhaxhaj), Morris, K. Cipot, Beganović, Maruško, Lorbek, Kous, Klepač (65./T. Cipot), Šroler (75./Pucko), Petković (46./Daku).

Sodnik: Slavko Vinčić (Maribor)

T Z N P T
1. Olimpija Ljubljana 3 3 0 0 9
2. Kalcer Radomlje 3 2 1 0 7
3. Koper 3 2 0 1 6
4. Mura 3 1 1 1 4
5. Celje 3 0 3 0 3
6. Gorica 3 1 0 2 3
7. Bravo 3 1 0 2 3
8. Maribor 3 1 0 2 3
9. Domžale 3 0 2 1 2
10. CB24 Tabor Sežana 3 0 1 2 1

foto: NK Celje