Celje bo ponovno gostilo veliko športno tekmovanje, tokrat mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta

24. 05. 2021 15:25

Celje bo ponovno gostilo veliko športno prvenstvo. Od 8. do 18. julija 2021 bo Celje gostitelj mladinskega rokometnega evropskega prvenstva za dekleta U–19, ki bo potekalo v dvoranah Zlatorog in Golovec v Celju.

Gostiteljstvo prvenstva je za Celje velika čast in hkrati odgovornost, da bodo prvenstvo in vse spremljajoče prireditve in promocijski dogodki organizirani na najvišji možni ravni ter da se bodo tekmovalke in njihove spremljevalne ekipe dobro počutile v Celju.

V Celju se bo predstavilo 16 najboljših evropskih reprezentanc. V njihovih vrstah igrajo skorajda vse bodoče zvezde evropskega in svetovnega ženskega rokometa.

Prvenstvo bo tudi medijsko odmevno. Predvideno je televizijski prenos vseh tekem, ki bo na voljo vsem državam udeleženkam. Skupaj z okvirno 28 tekmami bo doseženo območje s 25.000.000 potencialnimi gledalci. Vse tekme se bodo prenašale tudi preko »live streama«, tako da bodo gledalci po celem svetu lahko spremljali prvenstvo.

“Iz podobnih tekmovanj v preteklosti se je izkazalo, da s tekmovalkami pripotuje celotna družina, ki dlje časa biva v kraju prvenstva. To je zelo lepa priložnost za turistični obisk in promocijo Celja ter hkrati tudi obveza, da poskrbimo, da se bo čim več obiskovalcev prvenstva odločilo tudi za ogled turističnih, zgodovinskih in kulturnih znamenitosti Celje ter seveda obiskali mestno jedro. V času prvenstva pričakujemo, da bo vseh udeležencev in ostalega osebja, povezanega s tekmovalnim delom, nastanjenih v Celju in okolici, približno 650, staršev in ostalih navijačev iz tujine okvirno 750 ter veliko število Slovenskih navijačev (rokometni klubi, starši, ljubitelji rokometa, …).

Verjamemo, da bo njihov vtis o mestu odličen in da se bodo v prihodnje še vračali v Celje, prav tako pa tudi, da si bodo lahko že tekom prvenstva ogledali številne naše znamenitosti. Prav tako je naša naloga, da prvenstvo promoviramo tudi v Celju in okolici, pričakujemo, da bodo gledalci na tekmah že dovoljeni,” pove vodja prvenstva Jure Cvetko.

Dodaja, da želijo tudi, da bi bili Celjanke in Celjani ponosni, da naše mesto ponovno gosti tako veliko prvenstvo, hkrati pa si želijo, da se Celje pozicionira na zemljevid potencialnih gostiteljev tudi za druge večje dogodke v prihodnosti. Želijo opozoriti Slovenijo in Evropo, da je Celje rokometno mesto, kjer je tradicija velikih rokometnih tekmovanj že zelo dolga.

Če bodo epidemiološke razmere tako ugodne, da si bodo gledalci tekme lahko ogledali tudi v živo, potem bo vzdušje v mestu še boljše. Navijači s svojo pozitivno energijo poskrbijo za živahen utrip tako na tribunah kot tudi na mestnih ulicah. Če bodo tekme odprte za gledalce, bo vstopnice mogoče kupiti pred vhodom v dvorani Golovec in Zlatorog.

V preteklosti je Celje gostilo štiri velika rokometna tekmovanja;

  • leta 2004 člansko rokometno evropsko prvenstvo, Celje je bilo eno izmed mest gostiteljic;
  • leta 2017 mladinsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-19;
  • leta 2018 mladinsko rokometno evropsko prvenstvo U-20;
  • leta 2019 kadetsko rokometno evropsko prvenstvo za dekleta U-17.

Poleti naslednje leto je načrtovano mladinsko rokometno svetovno prvenstvo za ženske U-20, Celje bo eno izmed mest gostiteljic. Prvenstvo pa bo potekalo še v Laškem in Velenju. Na prvenstvu bo nastopilo 32 ekip.

Jeseni naslednje leto pa je načrtovano člansko rokometno evropsko prvenstvo za ženske, Celje bo poleg Ljubljane, Skopja in Podgorice eno izmed mest gostiteljic.

Razpored tekem mladinskega rokometnega EP za dekleta:

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
173 queries in 0,965 seconds.