Celje dobilo možna nasprotnika v kvalifikacijah za Evropsko ligo. Odstopil športni direktor NK Celje


Danes je na sedežu UEFA v Nyonu potekal žreb parov zadnjega predkroga za Ligo prvakov in tretjega predkroga za Evropsko ligo.

Celje bo v 3. krogu kvalifikacij za Evropsko ligo igralo v gosteh proti zmagovalcu dvoboja Ararat (ARM) – Fola Esch (LUX).

Nogometni klub Celje je imel v žrebu 3. kroga kvalifikacij za Evropsko ligo status nosilca. UEFA je žreb delno delegirala, med celjskimi možnimi nasprotniki pa so bili andorski, irski, kazahstanski, črnogorski, armenski in luksemburški predstavnik. Žreb je celjskim nogometašem določil, da bodo igrali v gosteh proti zmagovalcu dvoboja med armenskim Ararat Armenia in luksemburškim CS Fola Esch. Tekma bo na sporedu 24. septembra v Armeniji oz. Luksemburgu.

“Žreb je treba sprejeti, čeprav je bila tiha želja igrati doma. Gre za kakovostni zasedbi. Ne glede na to, kdo bo naš nasprotnik, je pred nami težak obračun. Cilj je napredovanje v naslednji krog tekmovanja,” je po žrebu dejal celjski strateg Dušan Kosić.

Branko Veršič zapušča mesto športnega direktorja, usoda Roberta Korena bo znana v prihodnjih dneh

Branko Veršič je zaradi službenih obveznosti NK Celje ponudil svoj odstop s položaja športnega direktorja, upravni odbor Nogometnega kluba Celje pa je njegov odstop sprejel. Ob tem NK Celje sporoča tudi, da Robert Koren ne bo več opravljal funkcije člana strokovnega štaba. Kakšna bo njegova vloga v prihodnje, bo znano v naslednjih dneh