Celje gostilo mednarodno tekmovanje v hitrostnem drsanju na kratke proge

03. 03. 2014 18:26

Urlep Bor Luka_st 22Minuli konec tedna je bilo drsališče v celjskem mestnem parku prizorišče tekmovanja Balkan Games 2014. Udeležili so se ga tekmovalci in člani državnih reprezentanc iz Slovenije, Turčije, Hrvaške, Srbije ter Bosne in Hercegovine.

Po opravljenih preizkušnjah na 500, 777, 1000 in 1500 metrov so slovenski tekmovalci v skupnem seštevku dosegli naslednje uvrstitve:

Kategorija NOVICE A GIRLS: Ida Komerički – 3. mesto, Melanie Midžič – 6. mesto

Kategorija NOVICE A BOYS: Lovro Zgoznik – 3. mesto, Koštomaj Žiga – 4. mesto

Kategorija JUNIOR C BOYS: Bor Luka Urlep  – 3. mesto (na sliki s št. 22.)

Naslednja preizkušnja bo sledila že konec meseca marca, ko se bodo v Celju na državnem prvenstvu v hitrostnem drsanju na kratke proge poleg starejših starostnih skupin preizkusili tudi mlajši tekmovalci ter začetniki. Prvenstvo bo potekalo v okviru zdaj že tradicionalnega mednarodnega tekmovanja Alpe Adria in bo odprto tudi za hitrostne drsalce iz drugih držav.

V okviru priprav na državno prvenstvo Drsalni klub Celje omogoča vsem otrokom od šest do deset let, ki se želijo preizkusiti v tem športu, enomesečni brezplačni tečaj hitrostnega drsanja. Tečaj se začne v torek, 4. marca, ob 17. uri na celjskem drsališču in bo potekal enkrat tedensko ves mesec marec.

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
197 queries in 0,777 seconds.