Celje ohranja prednost na vrhu lestvice


Celjski nogometaši ohranjajo prednost pred prvo zasledovalko Olimpijo, saj so v soboto vknjižili tri točke v Murski Soboti.

Celjani so imeli prvo lepo priložnost za vodstvo že v 3. minuti, ko je iz ugodnega položaja po kotu zgrešil Rolando Aarons. V 5. minuti je Aljoša Matko zadel vratnico.

Do prvega gola so prišli gostitelji, ki so povedli iz protinapada v 7. minuti, Robert Čakš pa je neubranljiv strel sprožil z 20 metrov.

Do izenačenja so gostje prišli z zadetkom nekdanjega muraša Žana Karničnika, ki je zadel s projektilom z 20 metrov pod prečko.

Celjani so imeli tudi v nadaljevanju terensko pobudo, za drugi gostujoči gol pa je bil uspešen Damjan Vuklišević v 42. minuti, ko je zadel z glavo podaji s kota z desne strani Denisa Popovića. To je bil njegov klubski prvenec.

Odločilni trenutek tekme se je zgodil, kmalu po začetku drugega polčasa, ko je po novi Popovićevi podaji, takrat z leve strani, z glavo zadel Aljoša Matko, ki je s tem svoj 14. gol sezone, s katerim je sedaj prvi strelec lige.

Celjani so imeli veliko priložnost za gol še v 59. minuti, ko je z 20 metrov vratnico zadel Zabukovnik, Mura pa do konca srečanja, kljub menjavam, ni imela resnejših priložnosti.

V sodnikovem podaljšku je bil izključen Luka Menalo, ki je nasedel provokaciji domačega nogometaša.

Celjska zasedba je s to zmago Muro ugnala šestič zapovrstjo.

Mura : Celje 1:3 (1:2)
Celje: Rozman, Karničnik, Vuklišević, Zec, Ajhmajer, Zabukovnik, Popović (od 74.’ Dulca), Svetlin (od 84.’ Vrbanec), Prucev (od 84. Menalo), Aarons (od 64.’ Edmilson), Matko (od 74.’ Bobičanec).
Rumeni karton: Matko.
Rdeči karton: Menalo (94′).

V sredo, 10. aprila, bo Celje ob 14:45 začelo domačo tekmo z Bravom.