Celje ”oplenilo” mladinski pogon in prihodnost Velenja


Nogometni klub Celje, ki je v zadnjem času močno vložil v okrepitev članske zasedbe, dodatno krepi tudi mlajše selekcije ter mladinski pogon, ob tem pa krajšo potegnejo klubi iz okolice, ki stežka zadržijo svoje doma vzgojene nogometaše.

Celjani so nekako najbolj opustošili vrste velenjskega Rudarja. V knežje mesto je namreč prestopila kar peterica perspektivnih nogometašev, in sicer Kristijan HojnikDejan AćimovićDavid ČizmićAnej Rodić ter Gal Urek, vsi pa so rojeni v letu 2009.

Ob tem so celjsko 2009 generacijo okrepili še Tian Čaušević iz Krke in Gašper Korez ter Anže Pušnik iz Slovenske Bistrice. Iz Maribora in kranjskega Triglava sta prišla leto dni starejša Gal Napečnik ter Žiga Kranjc.

V knežjem mestu je bilo torej pestro kar se tiče prihodov nogometašev rojenih leta 2009, dejavno pa je bilo tudi pri odhodih igralcev letnika 2008. Žiga Čuber PotočnikNejc Penca in Nejc Slovenc bodo v letošnji sezoni nastopali v Krškem, Erion Bobaj v Šentjurju, Tilen Golič pa v Domžalah. V velenjski Rudar sta se odpravila Luka Janković in Svit Tanjšek, ki sta rojena v letu 2007.