Celje po treh mlačnih predstavah s trojčkom Matka znova lažje diha


Nogometna javnost je sinoči pogledovala na tekmo v Kopru, kjer je gostovalo prvouvrščeno Celje, tudi z vprašanjem, če bo zasedba iz knežjega mesta po treh tekmah brez zmage in ne najbolj všečnih predstav zmogla prikazati kaj več.

To se je na koncu zgodilo, srečanje na Bonifiki pa je minilo v znamenju Aljoše Matka, ki je dosegel vse tri gole gostujoče zasedbe za “bronhi zmago” kot se je na Facebooku izrazil eden od gorečih celjskih podpornikov.

Matko je bil na istrski zelenici razpoložen od samega začetka in je v prvem polčasu večkrat ogrožal koprsko obrambno linijo. Do edinega gola v prvem polčasu je prišel v 37. minuti, ko je zadel z diagonalnim strelom, čeprav so nanj pazili nasprotni branilci.

Celjani so tudi v drugem polčasu nadaljevali s terensko pobudo. V 48. minuti so domači v kazenskem prostoru nepravilno ustavili Žana Karničnika, z bele točke pa je bil z odločnim strelom uspešen Matko, čeprav se je domači vratar vrgel v pravo smer.

Celjski Belokranjec je za svoj prvi hat-trick v dresu kluba z Opekarniške ceste poskrbel v 68. minuti, ko je po vtekanju z enim dotikom podaljšal žogo v koprsko mrežo, s čimer je tudi prevzel vodstvo na seznamu strelcev prve lige.

V 75. minuti je Matka in še dva soigralca trener Damir Krznar zamenjal, celjska obramba pa je v 77. minuti prejela edini gol.

Koper : Celje 1:3 (0:1)
Vešner Tičič 77.’; Matko 37.’, 48.’ (11m), 68.’

Naslednja celjska tekma bo v nedeljo, 17. marca, ko se bo ob 15. uri začela domača tekma z Radomljami.