Celje poraženo v Kopru, Gobec rekorder


Težko gostovanje v Kopru v 9. krogu 1. SNL, celjskim nogometašem ni prineslo novih točk, katerih so letos kar vajeni. Pred skromnim številom gledalcev na Bonifiki je domačin z zadetkom Čadikovskega v 60. minuti slavil tesno zmago in NK Celje izrinil z 2. mesta prvoligaške lestvice. S 15. točkami si tako celjski nogometaši z Domžalami delijo 3. mesto.

Luka Koper : Celje 1:0 (0:0)

Stadion Bonifika, gledalcev 600, sodniki: Žganec (Ljubljana), Podobnik (Veliki Gaber) in Podgornik (Vrhnika).

Strelec: 1:0 Čadikovski (60.).

Luka Koper: Hasić, Žibert, Majcen (od 73. Črnigoj), Filipovič, Tom, Perger, Mavrič-Rožič, Đukić, Palčič, Pučko (od 90. Smrtnik), Čadikovski (od 77. Brečević).
Celje: Kotnik, Gobec, Rapnik, Žitko, Krajcer, Kolsi, Vrhovec, Cebara (od 77. Horvat), Ivanovič (od 59. Lutfi), Moćić, Verbič (od 64. Bajde).

Rumeni kartoni: Čadikovski, Filipovič, Đukić, Mavrič-Rožič; Vrhovec, Žitko

Kljub porazu pa je bilo v nedeljo v celjskih vrstah slovesno. Svojevrsten mejnik je namreč postavil kapetan Sebastjan Gobec, ki je odigral svojo 422. tekmo v 1. SNL ter s tem s prvega mesta po največ nastopi zrinil dosedanjega rekorderja – Ljubljančana Dušana Kosiča. V svoji igralski karieri je Gobec na slovenskih zelenicah videl tudi 140 kartonov, po številu katerih je rekorder že kar nekaj časa.

Ob tej priložnosti so dva daljša članka v počastitev zavidljivega jubileja Sebastjana Gobca objavili na Siol.net . V prvem predstavljajo njegovo kariero, v drugem pa se z njim pogovarjajo o najbolj markantnih trenutkih njegove nogometne poti.

2. SNL
Po domači zmagi nad Šmartnim v 6. krogu drugo ligaškega tekmovanja, so nogometaši Šampiona tokrat gostovali v Radomljah in izgubili z 2:0. 10 točk v sedmih krogih tekmovanja je kljub temu soliden dosežek, ki celjski kljub drži v varni sredini lestvice 2. SNL.

Rezultati, lestvica in zapisnik 1. SNL

1. slovenska mladinska liga
Sramota celjskega mladinskega nogometa se vleče že vso jesen in ji ni videti konca. Mladinska ekipa Šampiona si je v 7. krogih tekmovanja priigrala le eno točko in  marsikdo bi mislil, da slabše ne more biti. A v nasprotno spremljevalce celjskega nogometa prepričujejo njihovi vrstniki z NK Celje. Resda so ti do sedaj odigrali le 5 prvoligaških tekem, a prav tolikokrat so jih tudi izgubili, to soboto z Mariborom doma prepričljivih 1:4. Šampion se je z Murske sobote vrnil s tesnim porazom 1:0.

Rezultati, lestvica in zapisnik 1. SML

Z vrst NK Celja pa prihaja tudi žalostna vest, da je v 46. letu starosti umrl nekdanji predsednik kluba Branko Goropevšek, ki je nazadnje deloval kot član upravnega odbora kluba. Goropivšek je bil sicer direktor Osrednje knjižnice Celje.

R. Č., foto: Damir Mrkonjić