Menjava trenerja na celjski klopi


NK Celje se je, po sicer visoki domači zmagi nad Ankaran Hrvatini (4:1), odločil za zamenjavo trenerja. Ime naslednika Tomaža Petroviča je že znano.

Vodstvo NK Celja se je odločilo za menjavo trenerja. Mesto glavnega trenerja bo tako s 1. septembrom prevzel Dušan Kosič, ki ima bogato zgodovino igranja v slovenskih, srbskih in avstrijskih klubih, nosil pa je tudi dres izbrane vrste Slovenije. Kot trener je vodil Krško, Olimpijo in Triglav.

Zamenjal bo Tomaža Petroviča, ki je moštvo prevzel pred začetkom letošnje sezone. Kljub temu, si vodstvo celjskega prvoligaša želi, da bi Tomaž Petrovič, ki je sezono v Celju začel z domala povsem na novo sestavljeno ekipo, ostal vpet v delo kluba.

Obenem vodstvo NK Celje poudarja, da bodo po prihodu Dušana Kosiča pomembno okrepili svojo trenersko ekipo, ki bo skupaj z igralci sposobna poseči po še boljših rezultatih.

Kosič, ki je s celjskim prvoligašem sklenil triletno pogodbo, je večji del nogometne kariere igral v slovenski ligi, za klube Svoboda, Beltinci, Vevče, Olimpija, Korotan Prevalje in Rudar Velenje. Skupno je v prvi slovenski ligi odigral 421 prvenstvenih tekem in dosegel 80 golov.

Ob tem je igral še v srbski in avstrijski ligi. Za slovensko reprezentanco je med letoma 1992 in 1994 odigral pet uradnih tekem. Leta 2010 je postal trener Krškega, v letih 2010 in 2011 je vodil ljubljansko Olimpijo, zatem še kranjski Triglav. Pred prevzemom Celja je deloval kot selektor reprezentanc U-15 in U-16.

Njegov najtesnejši sodelavec naj bi po poročanju Ekipe24 postal Zoran Zeljković, ki je še pred kratkim vodil kadetsko ekipo Olimpije.

Kosić bo Celjane vodil že na tekmi 8. kroga državnega prvenstva, ko Celjane čaka gostovanje v Mariboru.

foto: NK Celje

znamladih-polsi-klik