Celjke košarkarice izdatno okrepile mladinski pogon, vključno z zelo obetavno nigerijsko Slovenko


Ženski košarkarski klub Cinkarna Celje bo v novo sezono krenil znatno okrepljen tudi v kadetsko-mladinskem pogonu.

Dolgoročne pogodbe s celjskim klubom je namreč podpisalo kar pet izjemno nadarjenih igralk.

Blaža Čeh (letnik 2003, 180 cm, Pomurje) je kadetska reprezentanka Slovenije, lani pa je bila  članica slovenske reprezentance do 14 let, ki je na mednarodnem reprezentančnem turnirju Slovenia Ball osvojila 1. mesto.

Lea Debeljak (2001, 175, Grosuplje) je bila lani najboljša strelka kadetske reprezentance na evropskem prvenstvu, letos pa bo igrala na mladinskem. Dodajmo, da je pred košarko trenirala tenis.

Mojca Jelenc (2003, 197, Škofja Loka) je izredno gibljiva za svojo višino in kadetska reprezentanka Slovenije.

Marta Ostojić (2003, 186) je bila doslej članica zagrebške Trešnjevke in velja za največji talent na območju bivše Jugoslavije.

Sophia Jite Gbemuotor (2004, 187) je s košarko začela šele pred tremi leti in je samouk. Ima odlične fizične predispozicije in že sedaj lahko zabije s teniško žogico. V domovini ni bila članica nobenega kluba, tako da je njeno matično košarkarsko državljanstvo slovensko.

V svoji prvi izjavi za klubsko spletno mesto je dejala: “Ko sem dobila priložnost, da s treniranjem in igranjem košarke nadaljujem v Celju v Sloveniji, so se mi izpolnile moje življenjske sanje.

Sledil je izjemno dolg in naporen proces glede pridobivanja vse potrebne dokumentacije, ki pa se je končal srečno z mojim prihodom v Celje.

Prišla sem v čudovito deželo, ki je polna zelenja in ima veliko hribov, v njej pa živijo čudoviti ljudje. Sprejeli so me kot bi bila del njihove družine že celo moje življenje. Še posebna zahvala gre predsedniku in športnemu direktorju kluba, trenerju, ki mi je pomagal v Nigeriji, Innocentu Oseghaleju, in moji družini, ki mi vseskozi stoji ob strani.

Zavedam se odgovornosti, ki jo imam s tem, ko sem dobila priložnost trenirati in igrati v Celju. Na nek način sem ambasador, svoje družine in svoje domovine v moji novi domovini Sloveniji. Storila bom vse, da bodo vsi tisti, ki so mi ponudili to priložnost in mi dovolili sanjati moje sanje, nekega dne ponosni, da so sprejeli takšno odločitev.”

*na sliki prizor s spretnostnega treninga s trenerjem Juretom Krajncem