Celjska evropska odisejada se je končala brez točke, zadnja tekma imela polurno prekinitev


Celjski rokometaši so zaključili z letošnjim sodelovanjem v ligi prvakov. Tudi v zadnji tekmi so slovenski državni prvaki ostali brez osvojene točke in tako sodelovanje na tej ravni zaključujejo z neslavno ničlo.

Tekma je bila v prvem polčasu zaradi pomoči enemu od gledalcev za nekaj minut prekinjena; foto: Simon Valant

Danski prvaki so v Zlatorogu sprva imeli nekaj pobude in v 8. minuti vodili s 4:6. Celjani so v nekaj minutah s serijo treh golov povedli, potem pa sta se ekipi do konca prvega polčasa izmenjevali v vodstvu.

V začetku drugega dela so domači povedli za dva gola in imeli pobudo do 37. minute. Zatem so pobudo prevzeli Danci. Ti so v 47. minuti vodili za tri, v 56. minuti pa za štiri gole, ko je zadel drugi najboljši gostujoči strelec Madsen (skupaj 9 golov), sicer prvi strelec lige prvakov, in odločil tekmo. Pri domačih je z 8 goli izstopal Mitja Janc.

Celje Pivovarna Laško : GOG 30:34 (15:15)

Celje Pivovarna Laško: Zaponšek, Gaberšek, Perić 2, Marguč 2, Mazej 2, Cokan 2, Čirović 3, Antonijević, Marić 4, Janc 8, Milićević 3, Korže Lesjak, Žabić, Mlakar 4, Rakita.

Gudme: Thulin, N. Pedersen 3, K. Pedersen, Madsen 9 (1), Dorgelo, Leger, Rasmussen 2, Zachariassen 7, Ling, Lykke 1, Mensing 10, Perssoon, Lindskog 1, Bronz 1, Clausen.

Sedemmetrovke: 0/2 : 1/1, izključitve: 4 min : 4 min

V nedeljo, 10. marca, bodo Celjani v okviru državnega prvenstva gostovali v Velenju, kjer se bo tekma začela ob 17:15.