Celjska hitrostna drsalca na največji tekmi sezone


Zadnji konec tedna je bila v nizozemskem Leeuwardenu tekma mladinskega svetovnega pokala v hitrostnem drsanju na kratke proge. Tekmovanja sta se udeležila tudi hitrostna drsalca Tibor Komerički in Dina Špan, člana Drsalnega kluba Celje.

Pred tekmovanjem sta bila oba celjska drsalca udeleženca mednarodnega kampa v Centru odličnosti hitrostnega drsanja, ki je prav tako potekalo na Nizozemskem. Po tednu napornih treningov so udeleženci tega kampa odpotovali v Leeuwarden na svetovno mladinsko prvenstvo, ki je eno od tekmovanj najvišjega kakovostnega reda.

Poziranje na ledu, foto: DKC

Tibor Komerički je na 500-metrski progi zasedel 23. mesto od 55 tekmovalcev, na 1000 m pa je kljub padcu pristal na 41. mestu.

Dina Špan je na 500 m zasedla 30. mesto med 35 tekmovalkami, na 1000 m pa 26. mesto.

Na tekmovanju ju je spremljal trener Ersel Argun, ki je povedal: »Prvo in največje letošnje tekmovanje je za nami. Oba hitrostna drsalca sta si na tekmovanju, ki je bilo prvo tekmovanje, izvedeno v takem formatu (mladinski svetovni pokal), pridobila veliko izkušenj.
Videli smo, koliko se lahko naše sekunde izboljšajo in koliko različnih rezultatov lahko dosežemo v prihodnjih letih. Dina je imela priložnost opazovati svoje tekmovalke pred nastopom na mladinskih olimpijskih igrah. Čeprav je bilo to za Tiborja ponesrečeno
tekmovanje, verjamem, da bo lahko dočakal svoje sekunde in finale, saj je pred njim veliko tekmovanj.«