Celjska hitrostna drsalka se pripravlja na nastop na Mladinskih Olimpijskih igrah


Naslednje leto prinaša Mladinske Olimpijske igre v Južni Koreji. Tam bosta nastopila člana Drsalnega kluba Celje Dina Špan in Tibor Komerički, Slovenija pa bo v hitrostnem drsanju na kratke proge sploh prvič v zgodovini imela svoje predstavnike.

Mladinske Olimpijske igre bodo potekale v provinci Gangwon, pričele pa se bodo sredi januarja in zaključile s prvim dnem meseca februarja prihodnje leto.

Dina se je v minulem tednu ob spremstvu trenerja Ersela Arguna udeležila priprav za Mladinske Olimpijske igre, ki so potekale v slovenski prestolnici. Športniki zimskih športnih panog (biatlon, smučarski teki, curling in hitrostno drsanje) so se v ljubljanskem Zalogu družili, izobraževali in trenirali. Izobraževanja in delavnice so se nanašala na različne teme, med drugim na olimpizem, doping, statusne pravice športnikov, psihološko pripravo športnikov, športno prehrano, zdravje ter fizioterapijo. Glede na specifike in želje panoge so se izvedle meritve TGM. Mladi športniki so imeli skupne treninge za moč, gibljivost, vzdržljivost, preventivo v športu in specifične treninge po panogah ter delavnico javnega nastopanja in predavanje na temo PR.

Pred celjsko hitrostno drsalko so torej štirje meseci zahtevnih in napornih treningov pred preizkušnjo, ki jo čaka v Južni Koreji. Trenutno Dina s svojimi članskimi kolegi trenira v Zagrebu, saj je domača Ledena dvorana v Celju še vedno v postopku sanacije, ki jo je povzročila poplava.