Celjska kickbokserka Larisa Žagar Slemenšek svetovna podprvakinja


V soboto se je v Italiji začelo Svetovno prvenstvo za članice in člane v kickboxingu WAKO organizacije. Na prvenstvu se je z najboljšimi tekmovalkami v kickboxingu pomerila tudi 18-letna Celjanka Larisa Žagar Slemenšek, članica celjskega Športnega kluba Hyong in postala svetovna podprvakinja.

Larisa se je na svetovnem prvenstvu v kickboxingu tokrat premierno pomerila v članski kategoriji. Dokazala je, da jo je klubski in reprezentančni trener Uroš Bernard na prvenstvo dobro pripravil in da lahko konkurira starejšim in izkušenejšim tekmovalkam svetovnega kova.

Zmaga v polfinalu
Odlična forma na premierni tekmi

Čeprav je zaradi epidemije na tatami stopila po dveh letih tekmovalnega premora, je pokazala svojo borbenost in odlično formo. V  finalu je za las izgubila s predstavnico Nemčije in se zavihtela na odlično drugo mesto. Domov tako prihaja z nazivom svetovne podprvakinje v kickboxingu.

Na tekmovanju, ki se v tednu od 18. oktobra do 23. oktobra odvijal v italjanskem Jesolu, pod zelo strogimi in doslednimi pravili glede covid-19 ukrepov, je kljub temu nastopilo nekaj več kot 1500 tekmovalcev iz 68 držav. Slovenijo je zastopalo 27 posameznikov, med njimi tudi celjska gimnazijka Larisa Žagar Slemenšek.

Sledijo evropska prvenstva

Žagar Slemenškova je jesen 2019, ko se je zaradi epidemije covida-19 tekmovalno obdobje ustavilo, zaključila kot evropska mladinska prvakinja v taekwondoju in kickboxingu. Priznava, da se je nadejala dobrega rezultata. Sama pravi, da je z doseženim zadovoljna, pa vendar meni, da bi lahko v zadnjem delu finalne tekme še dodala nekaj moči. »Naslov članske svetovne podprvakinje je zame potrdilo, da se s trenerjem in ostalo ekipo, s katero treniram, premikamo v pravo smer,« pravi 18- letnica in dodaja, da ji je rezultat nedvomno tudi motivacija za novembrska evropska mladinska prvenstvo v taekwondoju in kickboxingu.

Dijakinja 4. letnika I. gimnazije v Celju pravi, da je trenerju Bernardu zelo hvaležna, da sta se na vsako borbo prvenstva posebej pripravila in za njo naredila plan.

foto: ŠK Hyong