Celjska rokometna šola najboljša v Evropi


RK Celje Pivovarna Laško je po mnenju evropske rokometne zveze (EHF) najboljši klub za iskanje, rast in razvoj rokometnih talentov.

EHF sedaj poziva še, da tudi navijači sami izglasujejo, katera rokometna šola v Evropi je najboljša. Glasovanje poteka preko spleta.

Evropska rokometna zveza je pred začetkom spremenjene lige prvakov objavila lestvico desetih najboljših in primernih rokometnih sredin, kjer proizvedejo največje število bodočih rokometnih superzvezdnikov, oziroma igralcev, ki lahko igrajo na najvišjem nivoju rokometa. Na sam vrh so uvrstili rokometno šolo RK Celje Pivovarna Laško.

Seme je ključ do letine. Kot v vseh športih, je tudi v rokometu iskanje in vzgoja talentov ključnega pomena za uspeh. Toda katera je najboljša akademija za mlade rokometaše med 32 ekipami (op. v ženski in moški konkurenci), ki so del tekmovanja v EHF Ligi prvakov? Po našem mnenju je vrstni red Top 10 takšen, kot smo ga navedli spodaj. Prosimo pa vas, športne ljubitelje, da tudi vi izberete svojega najboljšega!” so zapisali pri EHF.

Svoje mnenje lahko tako sedaj povedo še navijači preko spletnega glasovanja, ki se je že začelo. Trenutno je celjski rokometni klub daleč pred vsemi. Prejel je namreč kar 90 % vseh do tega trenutka oddanih glasov.

Kot so zapisali pri RK CPL se s tem potrjuje usmeritev kluba, ki je bila začrtana že pred leti in so jo kot eno temeljnih, oziroma kar osrednjih točk zapisali v Trajnostnem poročilu, ki so ga izdali v začetku leta. “Da bomo obdržali tako visoko pozicijo tudi po mnenju navijačev in športne javnosti, pa vas vabimo, da svoj glas oddate tudi sami na TEJ POVEZAVI in nam pomagate še utrditi dobro ime kluba,” so v celjskem klubu k glasovanju pozvali navijače.

Seznam TOP 10 klubov po mnenju EHF in pripis mnenja o Celju:

  1. RK Celje Pivovarna Laško: Tako kot je Zagreb za Hrvaško ali Budućnost za Črno goro, je Celje simbol vrhunske izobrazbe za potencialne reprezentančne igralce v Sloveniji. Če pogledamo samo koliko bivših celjskih mladih in starejših igralcev trenutno nastopa v klubih lige prvakov, ni nobene druge možnosti za številko ena na tej lestvici. Vsi klubi po vsem svetu hvalijo znanje in kakovost Celjanov, ki jih imajo v svojih vrstah.Že ogled seznama najboljših igralcev, ki so odšli samo v zadnjih letih, jasno kaže, da bi bilo Celje, če bi še bili vsi v klubu, kandidat za finale EHF Lige prvakov: Gašper Marguč, Blaž Janc in zdaj Domen Makuc so le trije izmed mnogih, ki zdaj igrajo in nastopajo v najboljših rokometnih klubih.
  2. Budučnost
  3. FTC-Rail Cargo Hungaria
  4. HC PPD Zagreb
  5. RK Krim Mercator
  6. Barça
  7. HC Podravka Vegeta
  8. Aalborg Handbold
  9. FC Porto Sofarma
  10. Elverum Handball

vir: RK CPL