Celjska Špica gostila sprinterski spektakel na divjih vodah (foto)


Včeraj se je na Špici v Celju zaključil dvodnevni spektakel na divjih vodah, ki se je začel v petek v Hrastniku, kjer je potekala preizkušnja v klasičnem spustu, končal pa včeraj s sprintersko preizkušnjo na celjski Špici.

Dvojno zmago na sprintu v Celju sta dosegla slovenska kajakaša.

Ljubitelji spusta na divjih so lahko v petek in soboto uživali v tekmah svetovnega pokala v spustu na divjih vodah. Dvodnevno tekmovanje se je začelo v petek v Hrastniku s klasičnim spustom, vrhunec pa doseglo včeraj na Špici v Celju s sprintersko preizkušnjo, ki je bila tudi zadnja tekma letošnje sezone svetovnega pokala.

debeljakFinalna tekma se je odvila po okusu slovenskih navijačev, ki se jih je v Celju zbralo kar lepo število. Slovenska kajakaška ekipa je namreč slavila dvojno zmago. Zmagal je Vid Debeljak, drugo mesto pa je dosegel Nejc Žnidarčič.

Slovenski kajakaši so dobro formo pokazali že v kvalifikacijah. Neposredno uvrstitev v finale (prvih pet v kvalifikacijski vožnji) so si namreč že v prvi kvalifikacijski vožnji priveslali Nejc Žnidarčič (najboljši čas), Vid Debeljak, Anže Urankar in Simon Oven. V drugi kvalifikacijski vožnji pa sta se v finale uvrstila še Maks Frančeškin in Tim Novak.

V finalu je nato slavil aktualni evropski prvak in svetovni podprvak Vid Debeljak, ki je bil od drugouvrščenega Nejca Žnidarčiča hitrejši za 42 stotink sekunde. Tretje mesto si je priveslal Nemec Yannic Lemmen.

Tudi kanuist Blaž Cof je v kvalifikacijah premagal vso konkurenco, vendar mu je v finalu nekoliko padla koncentracija, kar se je odrazilo v petem času finala. Zmagal je Francoz Tony Debray, pred rojakom Louisom Lapointom in Čehom Vladimirjem Slanino.

V skupnem seštevku svetovnega pokala je med kajakaši slavil Simon Oven, drugi je bil Anže Urankar, tretji pa Vid Debeljak. V Skupnem seštevku med kanuisti je Blaž Cof zasedel drugo mesto.

B.S.