Celjska športna sreda: nogometaši v polfinale pokala; rokometaši Kiela niso zmogli presenetiti še drugič; košarkarice le 9 točk več od Ježice


Po Aluminiju in Triglavu se je v polfinale nogometnega pokala uvrstila še ekipa Celja, ki je danes zmagala tudi na povratni četrtfinalni tekmi v Slovenskih Konjicah, saj je z 0:1 ugnala zadnjeuvrščeno drugoligaško moštvo.  Na stadionu Dobrava je bil edini strelec Klemen Medved. Zadnji potnik v polfinale bo znan šele marca, ko se bosta pomerila Maribor in Olimpija.

ND Dravinja Kostroj : NK Celje 0:1 (0:0); Klemen Medved 48.’.

Poročanje NK Celje

V soboto, 24. 11., bodo Celjani ob 16. uri pričeli tekmo Prve lige v Domžalah.

§ § §

Po le nekaj dneh premora so se celjski rokometaši znova zoperstavili nemškemu Kielu, kjer so pred desettisočglavo množico prikazali pogumno predstavo in v skupnem seštevku za evropskimi prvaki zaostali le za en gol. Z 11 uspešnimi streli je pri gostih izstopal Gašper Marguč.

THW Kiel : RK Celje Pivovarna Laško 30:26 (13:12); Marguč 11/3, Mačkovšek 4, Lekai 3, Skube 3, Mlakar 2, Razgor 2, Toskić 1.

Poročanje RK CPL

V soboto, 24. 11., bo v Zlatorogu ob 18. uri tekma državnega prvenstva z Jeruzalem Ormožem.

§ § §

V tekmi 7. kola ženskega košarkarskega prvenstva so Celjanke z relativno majhno razliko ugnale ljubljansko Ježico.

ŽKK Athlete Celje : ŽKD Ježica 77:68; Abramovič, Lisec, Orozović po 16, Bošnjak 15, …

V soboto, 24. 11., bodo varovanke Damirja Grgića v okviru lige Adriatica ob 20:30 pričele tekmo pri beograjskem Voždovcu.