Celjska športnika leta Tina in Tim


sportnik_leta_2019_priznanjaNa prireditvi Športnik leta 2019 so pred tednom dni v Narodnem domu v Celju podelili številna priznanja in razglasili naj športnike Celja za preteklo leto. 

Za športnika oziroma športnico leta 2019 sta bila izbrana deskar na snegu Tim Mastnak iz športnega kluba M-Celje in Tina Trstenjak iz Judo kluba Z’dežele Sankaku Celje.

Tina Trstenjak je v lanskem letu dosegla 5. mesto na svetovnem prvenstvu v Tokiu, 1. mesti je osvojila na tekmah za grand prix in grand slam v Zagrebu in Abu Dhabiju, 2. pa je bila na tekmah grand slama v Parizu in Bakuju.

sportnik_leta_2019_tim_mastnak_tina_trstenjakDeskar na snegu Tim Mastnak je dobitnik malega kristalnega globusa v deskanju na snegu v paralelnem veleslalomu, svetovni prvak v paralelnem veleslalomu iz Park Citya, dvakratni zmagovalec tekem svetovnega in evropskega pokala ter državni prvak Slovenije v tej disciplini.

Drugouvrščena po številu prejetih glasov sta bila judoistka Klara Apotekar, v letu 2019 je postala evropska prvakinja v kategoriji do 78 kilogramov, na svetovnem prvenstvu v Tokiu je osvojila 5. mesto. Na tekmah grand slama v Dusseldorfu in Abu Dhabiju je bila 1. in 3., zmagala je na tekmi za grand prix v Tel Avivu. Luka Janežič je bil v teku na 400 metrov 4. na evropskem dvoranskem prvenstvu v Glasgowu, na tekmah diamantne lige je osvojil četrto, 5. in 7. mesto, na svetovnem prvenstvu v Dohi je osvojil 33. mesto. Je državni prvak v teku na 200 metrov.

sportnik_leta_2019_martina_ratejTretjeuvrščena sta bila atletinja Martina Ratej, v metu kopja 10. na svetovnem prvenstvu v Dohi, 7. mesto je osvojila na tekmi diamantne lige v Londonu, zmagovalka atletskega pokala Slovenije ter 2. mesto na ekipnem prvenstvu 2. lige v Varaždinu. Jernej Kruder je bil v lanskem letu zmagovalec tekme za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Moskvi ter državni prvak Slovenije v hitrostnem plezanju.

sportnik_leta_2019_ekipePriznanja, ki sta jih podeljevala predsednik Športne zveze Celje Branko Črepinšek in podžupanja Mestne občine Celje Breda Arnšek, sta prejeli tudi najboljši ekipi v letu 2019. Najboljša moška ekipa je postal Rokometni klub Pivovarna Laško, ki je v letu 2019 osvojil že 23. naslov državnih prvakov. V pokalnem tekmovanju so osvojili 3. mesto, Slovenijo pa so še 23. leto zapovrstjo zastopali v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju – ligi prvakov.

V ženski konkurenci je lovorika pripadla ekipi Košarkarskega kluba Cinkarna Celje, v mednarodni Jadranski WABA ligi so dekleta osvojila 3. mesto, 15. v zgodovini kluba so postale državne prvakinje, 13. pa so se veselile naslova pokalnih prvakinj Slovenije.

Na prireditvi so bila priznanja podeljena tudi za posebne športne dosežke invalidom ter priznanja trenerjem za strokovno delo v letu 2019.

Za dobro vzdušje je poskrbela zasedba The Šlagers, ki jo sestavljajo: Lovro Gubenšek in Benjamin Hrastnik, trobenti, Naj Zazijal, Nika Dolar, Sašo Šonc, saksofoni, Matevž Rebevšek, pozavna, Žiga Žvižej, klavir, Jaka Jeršič, električna kitara, Matija Mervič, bas kitara, Gašper Hlupič, bobni.

Tradicionalno so priznanja prejeli športniki invalidi in športniki društva slabovidnih in gluhonemih. Priznanja je podeljeval Brane But, za strokovno delo Mile Čepin.

*foto: FB Mesec športa – Celje / FA Sherpa