Celjska tekvandoistka zmagala na tekmi svetovnega pokala


Larisa Žagar Slemenšek je na 8. svetovnem pokalu v tekvandoju, ki je pretekli teden potekal v Kopru, zmagala v članski konkurenci. Uspeh je ponovila tudi z ekipo deklet.

Pretekli teden smo v Sloveniji prvič gostili svetovni pokal v ITF Taekwondoju. V koprski Areni Bonifika je skozi cel teden tekmovalo preko 1300 tekmovalcev iz 55 držav. Med njimi tudi 25 Slovencev. Domači tekmovalci so v različnih kategorijah osvojili osem kolajn.

Odlično je v članski konkurenci tekmovala tudi celjska tekvandoistka (Hyong Celje) Larisa Žagar Slemenšek, ki je bila tako v slovenskem kot v svetovnem merilu v samem vrhu že v mladinski kategoriji. Njen vstop v člansko konkurenco se je zaradi epidemije nekoliko zamaknil, tako da je bilo to eno izmed njenih prvih večjih tekmovanj v članski konkurenci, na katerem pa je takoj pokazala svoje kvalitete. Med 18 tekmovalkami v kategoriji članic do 65 kilogramov je namreč dokaj suvereno opravila z vso konkurenco.

Najprej je premagala Angležinjo Courtney Smith, nato pa je odlično borbo prikazala še proti neugodni Irki Alice Larkin, ki jo je premagala s 4:0. Sledila je polfinalna zmaga nad Argentinko Camilo Canut in uvrstitev v finale, v katerem se je Žagar Slemenškova pomerila z Romunko Adelino Alicio Mihai. Premoč slovenske tekmovalke je bila očitna skozi celotno borbo, tako da zmaga Celjanke ni bila ogrožena.

Larisa zlata tudi ekipno

V soboto so se kot zaključni del svetovnega pokala odvijale še ekipne borbe. V ekipi so poleg Larise Žagar Slemenšek, nastopile še Tina Baloh, Maša Kenjalo, Urša Terdin in Urška Gazvoda. Slovenke so na poti do zmage najprej premagale Norvežanke, sledili sta različni ekipi Argentine, a so prav vse ekipe na svetovnem pokalu morale priznati, da so Slovenke prehud zalogaj za njih.
Pogled usmerjen že v Turčijo.

“Svetovni pokal v Kopru je bila nekakšna pripravljalna tekma pred evropskim prvenstvom v Turčiji v kickboxingu, ki me čaka naslednji mesec. Zato sem zelo zadovoljna, da sem se borila tako kot smo ves ta čas trenirali,” je po tekmi povedala Žagar Slemenškova ter dodala: “Seveda so še stvari, ki jih moramo popraviti, ampak je pred nami še dovolj časa za to. Še posebej sem vesela rezultata, saj je to bila moja prva članska tekma, na kateri sem zmagala.” To je bila tudi ena redkih večjih tekem, ki se ga je Larisa udeležila brez sestre dvojčice, Alise Žagar Slemenšek, ki je prav tako blestela v mladinski evropski in svetovni konkurenci, a se je v članski kategoriji morala zaradi operacije rame tekmam odpovedati.

foto: Petra Žagar