Celjske košarkarice brez težav v finale pokala


Košarkarice Cinkarne Celje so na povratni tekmi polfinala pokalnega tekmovanja gostile zasedbo Triglava iz Kranja. Celjanke so levji delež opravile že na prvem obračunu, kljub temu pa so tudi tokrat brez večjih težav odpravile Kranjčanke.

Cinkarna Celje : Triglav Kranj 67:52 (20:13, 18:11, 20:12, 9:16)

Cinkarna Celje: Silva 22, Gbemuotor 14, Becker 13, Bartelme 9, Čeh 5, Uranker 4

Celjanke so bile na dvoboju ekip, ki sta se v pretekli sezoni srečali v finalu, v vodstvu praktično od samega začetka tekme. Varovanke Damirja Grgića so sredi tretje četrtine prišle do svoje najvišje prednosti (53:30), ki pa so jo Kranjčanke uspele nato nekoliko ublažati.

Kljub temu je suverena zmaga ostala v Celju, Cinkarnarke pa so prišle do svoje 26. uvrstitve v veliki finale. To jim je uspelo že desetič zapored.

Ob zmagi sta bili najbolj razpoloženi Thayna Silva (22 točk in 8 skokov) ter Jite Sophia Gbemuotor (14 točk in 12 skokov).

“Čestitam svoji ekipi na prvi uvrstitvi v finale v tej sezoni. Mislim, da zaslužena uvrstitev, mislim, da smo bili boljši tekmec od ekipe Triglava v tem polfinalu,” je po tekmi dejal trener celjske Cinkarne.

16. februarja bodo Celjanke v finalu v Ljubljani iskale svoj 18. naslov pokalnih prvakinj proti zasedbi Ilirije. Za Ljubljančanke, ki so v polfinalu s tesnim izidom izločile Ježico, bo to četrto finale, nikoli pa še niso uspele osvojiti pokalnega tekmovanja.