Celjske košarkarice desetič zapored državne prvakinje


V tretji tekmi finala 1. SKL za ženske sta se zasedbi Triglava in Cinkarne Celja še enkrat preselili v Celje in odigrali tretjo tekmo v seriji. Po gladki zmagi branilk naslova državnih prvakinj na drugi tekmi finala v Kranju, je ekipa ŽKK Cinkarne Celja v Celju izkoristila že prvo zaključno žogo ter s tretjo zmago potrdila osvojitev naslova državnih prvakinj.

Košarkarice Celja so tako še desetič zapored, skupno pa sedemnajstič postale državne prvakinje. Celjanke so zadnjih devet naslovov osvojile z zmagami 3:0 v finalnih serijah.

Tretja tekma je bilo veliko bolj izenačena kot druga. Po visokem vodstvu po prvem polčasu (+12) in mislimi pri pokalu so Celjank v drugem polčasu popustile ter do zmage prišle šele v napeti končnici. Celjanke so namreč v zadnji četrtini dosegle zgolj tri točke in gostjam v zadnjem napadu prepustile met za podaljšek oziroma zmago.

Ekipi sta tudi sicer bili precej bolj izenačeni kot v prvih dveh tekmah. Po prvi četrtini so si Celjanke nabrale le točko prednosti. V drugi četrtini pa so se državne prvakinje zbrale ter na odmor odšle z 12 točkami naskoka. Kranjčanke se kljub temu niso predali in v drugem polčasu vztrajno topile prednost Celjank. Strelski mrk so Celjanke doživele v tretji četrtini, ko so dosegle le tri točke, Triglavanke pa so z delnim rezultatom 11:0 dobile možnost, da finalno serijo podaljšajo. Kranjčanke vendarle niso znale izkoristiti zadnjega napada za izenačenje oz. s trojko celo zmago, tako da so se Celjanke kljub vsemu, tudi glede na potek celotne sezone 2020/2021, zasluženo veselile naslova državnih prvakinj.

V tekmi z malo doseženimi točkami je Cinkarni Celju do končnega uspeha spet pomagal skok, ki so ga na zadnji tekmi sezone dobile z 48:32.

Pri domači ekipi je na zadnji tekmi odgovornost nase prevzela kapetanka Snežana Bogićević, ki je dosegla kar 29 točk. Najboljši strelki pri Triglavu sta postali Rebeka Abramovič in Manca Vrečer, ki sta vsaka dosegli po 15 točk.

FINALE, tretja tekma v Celju:

CINKARNA CELJE – Triglav 56:54 (19:18, 23:12, 11:15, 3:9) – (izid v zmagah 3:0)
Bogičević 29, Jelenc 7, Seničar 6; Abramovič in Vrečer 15, Burgar 10.

foto: KZS