Celjske košarkarice do 20. naslova državnih prvakinj


Po pričakovanjih so košarkarice Cinkarne Celje sinoči na tretji tekmi finalne serije s kranjskim Triglavom vpisale še tretjo zmago in se veselile novega naslova državnih prvakinj.

Brazilka Thayna Silva je bila izbrana za najboljšo igralko finalne serije; vir foto: KZS/m24.si

V dvorani Gimnazije Celje – Center je domača ekipa vseskozi nadzirala potek dogodkov. V prvi četrtini so si Celjanke nabrale 10 točk prednosti. Ta je sredi druge četrtine narasla na 17, a so Gorenjke uspele zaustaviti domači nalet, tako da je bila ob polčasu razlika 12.

V tretji čertrtini so domače dodale k svoji prednosti še 8 točk in slavje je bilo na vidiku. Zadnjo četrtino sta ekipi dosegli malo točk, priložnost pa so dobile tudi igralke z manj izkušnjami.

Prva strelka srečanja za Celjanke je bila Lea Bartelme s 17 točkami.

Cinkarna Celje : Triglav 68:50 (17:7, 16:14, 27:19, 8:10)
Bartelme 17, Becker 15, Silva 11, Jelenc in Čeh po 10, …

Na zadnji tekmi so bile na seznamu igralk: Jite Sophia Gbemuotor, Lea Bartelme, Mojca Jelenc, Blaža Čeh, Lana Iseinoski,  Ana Nuša Anžič, Niyah Cg Becker, Maja Uranker, Kim Žibert, Anđela Demirović, Thayná Silva in Ula Krenk.

Damir Grgič, trener Cinkarne Celja: “Čestitke igralkam, čestitke strokovnem štabu, čestitke upravnem odboru v klubu, našim zvestim navijačem, danes Florijanom. Izjemna sezona je za nami. Imel sem čast trenirati skupino odličnih deklet na katera sem izjemno ponosen.”

Nagrado za najboljšo igralko finalne serije je prejela Thayna Silva, ki je skozi tri finalne tekme dosegla 56 točk, 19 skokov, 8 podaj in 15 pridobljenih žog. Niyah Cg Becker pa je prejela nagrado za najboljšo igralko redne sezone.