Celjske košarkarice okrepila prva Avstralka


Taylah Simmons je prva Avstralka, ki bo oblekla dres ŽKK Cinkarna Celje. 25-letna in 185 centimetrov visoka košarkarica je s slovenskimi prvakinjami podpisala dveletno pogodbo, so sporočili iz celjskega kluba.

Taylah Simmons, ki lahko igra na različnih igralnih mestih, je zadnji dve sezoni odigrala v avstralski državni NBL ligi. V lanski sezoni je bila s povprečjem 15,5 točk na tekmo najboljša strelka ekipe Cockburn, v letošnji sezoni pa igra za ekipo Geelong Supercarts (10,2 točk in 7,6 skokov na tekmo). V prejšnji sezoni je v klubu Southside Flyers dobila priložnost tudi v osemčlanski avstralski profesionalni WNBL ligi.

V ameriški študentski ligi (NCAA) je uspešno nastopala na univerzi Wagner (15,3 točke na tekmo), v zadnji študentski sezoni je bila v dresu Southeasterna v NAIA ligi izbrana za najboljšo igralko sezone (povprečje 24,1 točk na tekmo).

»Zelo sem hvaležna klubu za priložnost in navdušena nad tem, da se bom kmalu pridružila novemu klubu. Komaj čakam, da spoznam nove soigralke, trenerje in mesto, v katerem bom živela. Slovenija je čudovita dežela, enkrat sem jo že obiskala, vedno sem si želela priti nazaj, in zdaj sem dočakala to možnost,« je povedala nova okrepitev Celja Taylah Simmons.

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje pa je dodal, »gre za igralko, ki smo jo spremljali že kar nekaj časa in lahko igra na več igralnih mestih. Je zelo talentirana, raznovrstna, v najboljših igralskih letih, a po naši oceni še zdaleč ni dosegla svojega limita. Verjamem, da bo skupaj z Marušo Seničar in Saro Loomis v veliko pomoč in oporo vsem ostalim mlajšim košarkaricam na igrišču in izven njega.«