Celjske košarkarice v finale pokalnega tekmovanja (foto), evropska sezona rokometašev se nadaljuje


Košarkarice ŽKK Athlete Celje so v polfinalu Pokala članic premagale mariborski AJM in se uvrstile v današnji finale, kjer se bodo pomerile s Triglavom. Uspešna sobota je tudi za rokometaši Celja Pivovarne Laško. Kljub porazu na povratni tekmi Pokala EHF proti lizbonski Benfici, so se pivovarji uvrstili v polfinale.

Še 15. zaporedni finale
Celjanke so bile skozi celotno srečanje v rahlem vodstvu, a jim Mariborčanke niso dopustile, da bi si ustvarile veliko razliko. Varovanke Damirja Grgiča so si v prvi četrtini priigrale 7 točk prednosti (25:18), po prvem polčasu pa so vodile za 6 (42:36). Pred odločilnimi 10 minutami so celjske košarkarice vodile s 7 točkami razlike (59:52). Odločilen je bil zmagoviti niz 17:0 po 34. minuti. V tem obdobju sta odlično odigrali Sanja Orozovič in Lea Jagodič. Končni rezultat je bil 84:62 v korist celjske ekipe.

Celjski strateg Damir Grgič je po tekmi poveal “Igralkam čestitam za zmago, mislim, da je bila ta zaslužena, čeprav smo odigrali eno slabših tekem v tej sezoni. Košarkarice se niso držale dogovorov, ki smo jih dorekli pred srečanjem, poleg tega pa so bile preveč nervozne. Vidi se, da je to za naše mlade igralke prvi tak turnir. Na koncu šteje le zmaga, a upam, da bomo v finalu prikazali lepšo igro.”

Najboljša strelka pri 15. zaporedni uvrstitvi v finale Pokala je bila najboljša strelka v cljskem dresu Tina Trebec s 25 točkami, Sanja Orozovič jih je dodala 18, Teja Oblak pa 16. Za AJM je 14 točk dosegla Ljubica Kure. V drugi polfinalni tekmi so košarkarice Triglava premagale Grosuplje. Celje in Triglav bosta igrala v finalu, ki se začne danes ob 17. uri v športni dvorani Gimnazije Celje – Center.

Athlete Celje : AJM 84:62 (25:18, 17:18, 17:16, 25:10)

Celje: Abramovič 10, Gajič 4, Orozovič 18, Oblak 16, Klavžar, Gabrovšek 3, Macura, Jagodič 8, Trebec 25. Trener: Damir Grgič

Statistika

Nekaj fotoutrinkov iz včerajšnjega finala si oglejte v galeriji.

[simpleviewer width=100% height=700 id=152]

Neboleč poraz proti Benfici
Celjski rokometaši so na povratno tekmo četrtfinala EHF pokala pokalnih zmagovalcev v nesli 6 golov prednosti s prve tekme proti Benfici. V Zlatorogu je bil rezultat 29:23 za rumeno-modre. Tokrat so Portugalci začeli odločno in želeli hitro izničiti prednost Celjanov. Pivovarji se s tem niso strinjali in tekma je bila skozi celoten igralni čas izenačena. Prvi polčas so dobili Celjani (15:16).

Tudi v drugem polčasu celjski rokometaši niso pustili Benfici, da bi resneje ogrozila skupno vodstvo iz dveh tekem. Včerajšnji obračun so sicer dobili Portugalci, v polfinale pa potujejo Celjani. Končni rezultat je bil 31:30 za Benfico. Najboljši strelec Celjanov je bil Luka Žvižej z 9 goli, Petar Metličić in Alem Toskić sta jih dodala po 6, Dejan Perić je zbral 15 obramb. Za domače je Carneiro dosegel 7 golov.

Benfica : Celje Pivovarna Laško 31:30 (15:16)

CPL: Lesjak, Perič 15/1 obramb, Skok; Mlakar, Marguč 2, Razgor, Toskič 6, Ranevski, Poklar 2, Poteko, Metličič 6, Zelenovič, Žabič 1, Mačkovšek 4, Žvižej 9/4; trener: Vladan Matič

Izključitve:  14 min
7-metrovke: 4/4

Poročanje rk-celje.si: Celjani brez težav v polfinalu

foto: Damir Mrkonjić

M.K.