Celjske košarkarice vknjižile še 19. zmago na 20. tekmi


Aktualne prvakinje WABA lige ŽKK Cinkarna Celje so v tekmi 5. kroga skupinskega dela tega tekmovanja v gosteh premagale Lavove Brčko 45:96.  

Celjanke so že ob polčasu visoko vodile z 23:62, prednost pa so v drugem delu tekme le še povečale in slavile z visokih 45:96. Serijo zaporednih zmag so tako podaljšale na 8, to pa je že njihova 19. zmaga na zadnjih 20 tekmah. Najbolj razpoložena je bila Lea Debeljak, ki je dosegla 17 točk.

Trener Damir Grgić je po tekmi dejal: ”Čestitam ekipi na zasluženi zmagi. Lahko sem zadovoljen danes s prvim polčasom, z drugim nekako ne najbolj. Energetsko nismo bili pravi, tudi odstotek metov se je zelo zmanjšal v drugem polčasu. Vendar mogoče je to tudi razumljivo, glede na to, da smo na pot odšli na dan tekme. Toda vseeno mislim, da moramo popraviti koncentracijo skozi nadaljnje treninge, tekme in upam, da bo potem prišlo vse na svoje mesto.

Celjske košarkarice zasedajo prvo mesto v skupini, kjer še niso oddale točk. Naslednja tekma v sklopu WABA lige jih čaka 30. novembra v Novem Sadu, kjer se bodo pomerile z Vojvodino.

Foto: ŽKK Cinkarna Celje/Facebook

S. V.