Celjske košarkarice do enajstega zaporednega naslova državnih prvakinj


V tretji tekmi finala 1. SKL za ženske so košarkarice Cinkarne Celja prišle še do tretje zmage v finalni seriji proti zasedbi Triglava. Košarkarice Celja so tako še desetič zapored, skupno pa osemnajstič postale državne prvakinje. Celjanke so zadnjih deset naslovov osvojile z zmagami 3:0 v finalnih serijah.

V ponovitvi lanskega finala med ŽKK Cinkarna Celje in Triglavom iz Kranja, so Celjanke slavile tudi na tretji tekmi serije in z izidom 3:0 osvojile že enajsti zaporedni naslov prvakinj. Potek tretje tekme je bil zelo podoben lanski tretji tekmi. Celjanke so v domači dvorani Gimnazije Celje – Center zelo slabo začele, in prvo četrtino izgubile s 23:14. Kranjčanke so v prvi četrtini vodile tudi za 15, kar je bilo njihovo najvišje vodstvo na tekmi. V drugi četrtini so se zbrale in jo dobile z 19:13 ter na odmor odšle z zaostankom treh točk.

Tretja četrtina je bila znova zelo izenačena, znova pa so jo dobile Celjanke s 14:13. V zadnjo četrtino so tako Celjanke vstopile z dvema točkama zaostanka. Po izenačenih uvodnih minutah, in rahli pobudi Kranjčank, ki so povedle tudi za šest, so se Celjanke vendarle zbrale ter slabe štiri minute pred koncem srečanja poravnale izid, za tem pa hitro prišle do vodstva šestih točk. Kranjčanke so se še uspele približati na tri točke zaostanka, a so Celjanke rutinirano odbile pritisk gostij in na koncu slavile s 65:58.

Najboljša strelka pri Celjankah je bila Isabela Ramona Lyra Macedo, ki je dosegla kar 28 točk, 9 skokov in 4 podaje, Mojca Jelenc je bila z 8 točkami, 7 skoki in 2 podajama druga strelka Celjank. Pri triglavankah je bila z 21 točkami, 8 skoki in 4 podajami najboljša Rebeka Abramovič, 16 točk je dodala Lara Kozina Bubnič.

Najkoristnejša igralka finalne serije (MVP) je bila celjska košarkarica Isabela Ramona Lyra Macedo.

1. SKL (Ž)
ZA PRVAKA, končnica, finale

Tretja tekma:
CINKARNA CELJE – Triglav 3:0
65:58 (14:23, 19:13, 14:13, 18:9)
Macedo 28, Jelenc 8, Debeljak 7; Abramovič 21, Kozina Bubnič 16.

Celotna statistika tekme TUKAJ