Celjske mladinke z mlajšo zasedbo do naslova podprvakinj


Ekipa mladink Cinkarne Celje je zadnji konec tedna sodelovala na zaključnem turnirju najboljših štirih slovenskih dekliških košarkarskih zasedb do 18 let v Rogaški Slatini. Celjanke so bile na turnirju najmlajša zasedba, saj je večina igralk tako mladih, da obenem igra tudi v kategoriji do 16 let.

V polfinalu so Celjanke za eno točko odpravile ljubljansko Ježico A in se uvrstile v finale. Tudi v rednem delu sezone so bile cinkarnarke, ki jih vodi trener Jure Krajnc, druga najuspešnejša ekipa.

Anđela Demirović in Maja Uranker; foto: ŽKKCC

V nedeljski finalni tekmi so se pomerile z gostiteljicami. Na začetku srečanja so povedle z 0:7, a so Slatinčanke kmalu prešle v vodstvo z 11:8. Domače so pred lepo napolnjenimi tribunami prvo četrtino dobile za 6 točk. V drugi četrtini je Janina pokazala svojo moč in razlika je do polčasa narasla na 20.

V tretji četrtini se je domačim ustavilo, saj niso uspele zadeti vse do konca 26. minute. Med tem so Celjanke vpisale 11 točk in znižale na 38:29. Pred zadnjo četrtino je domača zasedba vodila za 17.

Celjanke so dve minuti in pol pred koncem prišle na 6 točk zaostanka, kar je napovedovalo negotovo končnico. Domače so vendarle uspele ohraniti prednost in se na koncu veseliti.

Dvoštevilčni točkovni učinek je uspel kapetanki Maji Uranker, ki je dosegla 12 točk in je bila izbrana tudi v naj peterko turnirja. Nagrado za največ skokov je prejela Anđela Demirović.

Janina : Cinkarna Celje 54:47 (20:14, 18:4, 10:13, 6:16)

Za Celjanke so bile na seznamu igralk: Brina Kidrič, Lana Humski, Iva Simič, Nika Ocvirk, Ota Požin, Gaja Urlep, Maja Uranker, Nina Josipović, Lana Đaković, Nika Blagus, Tara Jazbec in  Anđela Demirović.