Celjske nogometaše bo vodil nekdanji realovec


igor jovicevicCeljski nogometaši so v zadnjem obdobju nanizali dobre rezultate, saj so v zadnjih petih tekmah dosegli štiri zmage. S takim izkupičkom bi bili običajno zadovoljni tudi v zahtevnejših nogometnih okoljih kot je Celje, vendar v tem primeru ni tako.

Glavni trener Robert Pevnik namreč 16. oktobra, ko se bo zaradi reprezentančnega premora in tekem s Slovaško ter Anglijo, nadaljevalo državno prvenstvo, ne bo več vodil članske ekipe Celja. Polzelana, ki s svojimi fanti, najboljše so pred in med sezono sicer prodali, na lestvici trenutno zaseda 5. mesto z le točko zaostanka za tretjeuvrščeno ekipo, je ukrajinski vlagatelj, ki naj bi prispeval polovico klubskega proračuna, namreč razrešil s položaja. Ponudili so mu vodenje mladinskega pogona, ki je trenutno s kadetsko in mladinsko ekipo na predzadnjem mestu skupne lestvice. Pevnik, ki je v Celju pustil pečat tudi kot igralec, ima čas, da se odloči do ponedeljka, ponudba za vodenje podmladka, pa naj bi bila celo ugodnejša kot je sedanja plača.

V medijih se je razširilo ime morebitnega naslednika Pevnika, ki ga je pred kratkim celjski klub tudi uradno objavil. Gre za Igorja Jovičevića, ki je nazadnje vodil ekipo v ukrajinskem L’vivu. 42-letni Hrvat je kot  17-letnik podpisal pogodbo z madridskim Realom in zanj v štirih letih dosegel 15 zadetkov, le da za njegovo B-ekipo.

novacanova-klik-polsi2016