Celjske nogometašice aktivne tudi v zimskem času


V Celju za razvoj najmlajših nogometašic peto leto zapored skrbijo pri Ženskem nogometnem klub Savinja Celje. Dekleta sodelujejo v Medobčinski nogometni zvezi Celje, in sicer kot edina dekliška ekipa v kategorijah do 9 in 11 let.

Po uspešno zaključeni poletni ligi Medobčinske nogometne zveze Celje v zimskem času nogometašice tekmujejo v zimski ligi do 9 let v telovadnici in ekipo do 11 let v zimski ligi na zunanjem igrišču s umetno travo v Laškem.

Obe dekliški ekipi uspešno tekmujeta z dečki in nabirata izkušnje pod strokovnim vodstvom izkušenega nogometaša in trenerja Demirja Đaferovića iz Celja.

V zimskem času nogometašice vadijo v veliki telovadnici Osnovne šole Hudinja v Celju, v poletnem času pa v Trnovljah pri Celju, v ulici Ob Hudinji, na velikem travnatem igrišču, dimenzije 70 x 50 metrov. Tam nogometašice igrajo svoje domače tekme v okviru MNZ Celje.

Pred dnevi so nogometašice ŽNK Savinja Celje v Podčetrtku odigrale svojo zadnjo tekmo v letu 2022, in sicer proti dečkom iz NK Imeno:

Z leve čepijo: Nermina Husić, Lejla Ibrahimović, Ana Đumić, Leandra Bajrami, Ajda Sajovic.
Z leve stojijo: Sumeja Tućić. Viktoria Budimir, Tina Deželak, Sumeja Rexhepi, Ajna Jupić in Enja Šolinc.
Zaradi bolezni manjkajo: Marija Babič, Eva Ogrizek in Maša Samec

*foto: ŽNKSC