Celjske nogometašice zanesljivo korakajo proti novemu naslovu prvakinj


Nogometašice Celja so se v Pivki na drugi tekmi finala ženske futsal lige pomerile s Košano. Celjanke so še drugič prišle do zanesljive zmage in odločno korakajo proti četrtemu zaporednemu naslovu, do katerega jih loči le še ena zmaga.

Celje je v 7. minuti do vodstva popeljala Ines Ermenc, takoj po odmoru pa ga je povišala Anja Ložar. Dobro predstavo Celjank je šest minut pred koncem tekme kronala še Tjaša Alegro in poskrbela za končnih 0:3.

“Kot da bi na tekmo prišla neka druga ekipa. Energija je bila prava, taktično smo bili boljši. Menim, da smo si tudi bolj želeli te zmage. Nismo pa pregoreli v želji,” je svoje varovanke pohvalil Blaž Adamič.

Kljub temu pa se celjski trener zaveda, da finalne serije še ni konec: “Vodimo 2:0 v zmagah v finalni seriji, tretjo tekmo pa igramo doma v Celju. Ena roka je na pokalu, a to nas ne sme vreči iz tira, ne smemo se zadovoljiti s tem.”

Celjska zasedba za naslov prvakinj potrebuje še eno zmago, do katere lahko pride že v soboto v domači dvorani ob 16. uri.

2. tekma Košana – Celje 0:3 (0:1)
Ermenc 7., Ložar 20., Alegro 34.

1. tekma Celje – Košana 8:5 (3:1)
Adamič 6., Srebot 8./ag, Ložar 16., 35., Tanšek 21., 33., Kos 23., Ham 28.; Fideršek 5./ag, Jesenovec 28., Žvokelj 28., 34., Srebot 29.