Celjske plesalke med deseterico na svetovnem prvenstvu; Celjski dom gostil festival družabnega plesa


Ekipa plesalk Plesnega vala Celje je v vlogi slovenskih državnih prvakov pred časom nastopila na svetovnem prvenstvu v jazz plesih v Frankfurtu. Tam so s svojo točko »Med nebom in zemljo« zasedle 9. mesto izmed 21 zasedb v kategoriji manjših odraslih skupin.

Isti kolektov je v nedeljo v Celjskem domu gostil 3. slovenski festival družabnega plesa. Plesalci so se tokrat urili na delavnicah standardnih, latinsko-ameriških in modernih plesov kot tudi v najaktualnejših plesnih novosti na področju družabnih plesov.

Z njimi so plesne korake vadili vrhunski slovenski plesni strokovnjaki: Katarina Venturini, Miran Pritekelj, Peter Fileš, Maja Pucelj, Uroš Andič, Katja Klep, Gregor Bohinc, Boštjan Špiljar, Tjaša Bombač in Gregor Vovk.

Plesni ritmi, ki so narekovali korake, so bili tokrat ritmi plesov kot so: cha cha cha, rumba, foxtrot, angleški valček, argentinski tango, swing in salsa ter discofox.

Da pa ni bilo vse samo v ritmu poslušanja in ponavljanja, so se v popoldanskem času prepustili še plesnemu popoldnevu, kjer so v sproščenem vzdušju preplesali vse naučene korake.