Celjske rokometaše okrepil občasni hrvaški reprezentant


Rokometni klub Celje Pivovarna Laško bo v naslednji sezoni okrepljen za občasnega hrvaškega reprezentančnega vratarja Filipa Ivića.

Podpisal je dveletno pogodbo.

27-letni vratar Filip Ivić trenutno nastopa za nemški Gummersbach, pred tem pa je bil član Zagreba in Kielc. Član prvega je bil kar šest sezon, v času, ko so v Evropi posegali po četrtfinalnih obračunih in se večkrat srečali tudi s Celjem. Podobno je bilo tudi takrat, ko je nastopal za poljske Kielce. Za slednje je nastopal tri sezone in v tem času nastopil tudi na zaključnem turnirju v Kolnu, kjer je v sezoni 2018/19 osvojil četrto mesto.

Za hrvaško reprezentanco je nastopal v času, ko je igral za Zagreb in je do sedaj zbral 37 nastopov, sodeloval na svetovnem prvenstvu 2013 (3. mesto) in 2015 (6. mesto). Za nemški Gummersbach je podpisal v času, ko je bil ta še član Bundeslige, a je še pred prihodom Ivića izpadel v drugo ligaško konkurenco, zato si hrvaški vratar želi novega izziva in okolja, kjer bo lahko znova pokazal in dokazal svojo vrednost. Prepričan je, da je to našel v Celju, s katerim je sklenil dveletno pogodbo.

foto: RKCPL