Celjske rokometašice med najboljšo četverico


Rokometašice Celja so na povratni tekmi četrtfinala državnega prvenstva v Zlatorogu branile minimalno prednost s prve tekme, ko so v Litiji slavile z 19:20. Tudi tokrat je bil obračun dokaj napet in izenačen, na koncu pa so znova do zmage prišle Celjanke ter se uvrstile med najboljše štiri ekipe v Sloveniji.

Z’dežele Celje : Litija 27:25 (14:11)

Strelke Celja: Pišek 7, Vrček in Strnad Zelen 5, Novak 4, Bon Brzin 3, Regner 2, Čerenjak 1

Začetek tekme je bil izredno izenačen, ekipi sta bili namreč po 10. minutah igre rezultatsko poravnani na 5:5. Sledil je 5 minut dolg strelski post gostujoče zasedbe in Celjanke so se odlepile na tri zadetke prednosti (8:5). Takšno prednost so uspele zadržati vse do konca prvega dela tekme (14:11).

Drugi polčas sta odlično odprli Jasmina Pišek in Sanja Vrček, ki sta svojo ekipo popeljali do najvišje prednosti (21:15). Vendarle so Litijanke za zadnjih 10 minut obračuna zaostanek prepolovile (23:20), toda celjskega napredovanja jim ni uspelo ogroziti. Celjske rokometašice so tako tudi na povratnem obračunu prišle do zmage, tokrat z izidom 27:25. To jim je omogočilo preboj med najboljše štiri ekipi, kjer so še Krim, Ajdovščina in pa Krka.

Kapetanka Jasmina Pišek po tekmi: ” V tekmo smo vstopile odločno, saj smo se zavedale kaj tekma prinaša. Kljub minimalni razliki, smo na tekmi prikazale borbeno igro, držale smo se dogovorov in dve točki sta zasluženo ostali doma. Čestitke celotni ekipi in vodstvu za uvrstitev med štiri najboljše ekipe.”