Celjske rokometašice na prvem četrtfinalnem dvoboju do minimalne zmage


Rokometašice Celja so na prvem četrtfinalnem obračunu modre skupine državnega prvenstva gostovale pri Litiji. Tam so si priigrale minimalno prednost pred povratnim obračunom.

ŽRD Litija : ŽRK Z’dežele 19:20 (9:8)

Strelke Celja: Vrček 7, Novak 6, Pišek 4, Regner 2, Čerenjak 1

Prvi zadetek na tekmi je bil dosežen šele v 5. minuti, ko je v polno zadela Jasmina Pišek. Litijanke so do prvega vodstva prišle v 9. minuti (3:2). Izredno trd in enakovreden boj se je nato nadaljeval skozi celoten prvi polčas.

Celjanke so na odmor odšle z minimalnim zaostankom (9:8). V drugem delu tekme sta bili pri rokometašicah iz knežjega mesta v napadu najbolj razigrani Sanja Vrček in Erin Novak. Prav omenjeni rokometašici sta dvoboj nato končali tudi kot najboljši strelki. Celjski vratarki Tajda Tripkovič in Sara Meža sta zbrali vsaka po pet obramb, hkrati pa sta obe bili več kot 30% uspešni.

Varovanke Miše Marinček so si prvo nekoliko bolj občutno prednost priigrale 9 minut pred koncem tekme (14:17), najvišjo prednost obračuna pa 3 minute kasneje (15:19). Domačinke so do konca srečanja, v katerem ni bilo veliko zadetkov, zaostanek uspele zmanjšati. Celjanke so tako na koncu slavile z minimalnih 19:20, kar je kljub vsemu dobra popotnica za povratni sobotni obračun v Celju.

Katja Čerenjak, rokometašica Celja, po tekmi:“Igrali smo na težkem gostovanju. Litija je dobra ekipa, ki se bori do konca. Naša igra na začetku je bila slaba, poleg tega pa smo na koncu zgrešile preveč strelov in zaradi tega je pred povratno tekmo razlika žal samo en gol v našo korist.”