Celjske rokometašice nudile dober odpor 28-kratnim državnim prvakinjam


Rokometašice Celja so v 5. krogu državnega prvenstva gostile aktualne državne prvakinje iz Ljubljane. Precej favorizirana zasedba Krima je v knežjem mestu naletela na dober odpor Celjank, ki pa so kljub vsemu morale priznati premoč Ljubljančankam.

Z’dežele Celje : Krim Mercator 29:34 (15:17)

Celje: Zulić 10, Kovačič, Marković in Žener 5, Kadić 2, Regner in Gramatova 1

Gostujoča zasedba, polna članskih reprezentantk, je na uvodu tekme pokazala svojo moč. Celjanke so bile na začetku v nekakšnem krču, kar jim je nakopalo visok zaostanek (3:8). Po 12. minutah igre so se varovanke Miše Marinček le uspele sprostiti in dvigniti raven svoje igre.

Z dobro igro v napadu in nekaterimi izrednimi obrambami Klare Hrovatič so napravile delni izid 7:1 in se rezultatsko poravnale s Krimom na 9:9. Aktualnim državnim prvakinjam se tako do konca prvega polčasa nikakor ni uspelo odlepiti celjski ekipi, ki je na odmor odšla zgolj z dvema goloma zaostanka (15:17).

V 36. minuti so rokometašice Celja po zadetku Maje Kovačič prišle do svojega prvega vodstva (19:18), prednost pa je kmalu narasla na +3 (22:19). To je prebudilo četo Dragana Adžića, ki sicer opravlja tudi vlogo slovenskega selektorja. Krim je uspel spisati preobrat in v zadnjih 10 minut obračuna vstopiti z minimalno prednostjo (25:26).

V zaključku tekme so Krimovke prestavile v višjo prestavo in potrdile svojo zmago proti Celjankam, ki so prikazale srčno ter borbeno predstavo. V celjskem taboru je, kar se zadetkov tiče, z desetimi goli izstopala mlada Azra Zulić, pri gostujoči ekipi pa z devetimi Betchaidelle Ngombele iz DR Kongo.

Rokometašice Celja kljub porazu še naprej ostajajo na tretjem mestu, v soboto pa jih čaka gostovanje v Novem mestu pri Krki.