Celjske rokometašice pokalne podprvakinje


Rokometašice ŽRK Z’dežele so v finalu Pokala Slovenije s 33:21 izgubile proti favorizirani zasedbi RK Krim Mercator. Krimovke so osvojile že 27. naslov slovenskih pokalnih prvakinj. Do brona so prišle rokometašice Zelene doline Žalec, ki so jih v polfinalu izločile ravno Celjanke.

Najboljša strelka finalnega turnirja je postala Minea Kolenko iz ŽRK Ptuj, ki je organiziral zaključni turnir. Trenerji so za najboljšo vratarko izbrali Andreo Perić iz celjskega kluba Z’dežele, za igralko pa Tjašo Stanko iz vrst Krima Mercatorja.

Če so v Prlekiji za presenečenje poskrbele Žalčanke, si tega v finalu niso dopustile Ljubljančanke. Celjanke so se sicer s krimovkami predvsem v prvi polovici prvega polčasa povsem enakovreno kosale. Celjanke so na začetku povedle s 3:1 in 4:2, nakar so krimovke strnile vrste in izenačile na 8:8. Od tu naprej so krimovke le še stopnjevale ritem in po golu Katarine Krpež Slezak, z 10 zadetki najboljše strelke finalne tekme, povedle s 15:9 ter nato na odmor odšle s prednostjo petih golov (17:12). V prvem polčasu je Ana Gros za serijske slovenske prvakinje dosegla sedem golov, pri Celjankah pa je izstopala Anika Strnad s 4 goli.

Na začetku drugega polčasa so Celjanke znižale na 4 gole zaostanka, nato pa so krimovke naredile delni izid 4:0 in zmagovalke so bile praktično odločene. Ljubljanske rokometašice so nato le še višale prednost ter tekmo rutinirano pripeljale do konca. Končni izid je bil 33:21. Krimovke so se tako veselile že svojega 27. pokalnega naslova.

Žalčanke tretje

V obračun za bron so kot favoritinje vstopile Ptujčanke, a so jim Žalčanke, ki so v tej sezoni osvojile zadnje mesto v modri skupini 1. ženske rokometne lige in s tem izgubile mesto med elitno osmerico v naslednji sezoni, prekrižale načrte. Ekipi sta bili hud boj, v drugi polčas pa so v boljšem položaju vstopile rokometašice Ptuja, ki so v 34. minuti z golom Kolenkove vodile s 17:14.

Pri Zelenih dolinah Žalcu je nato v ospredje stopila Tia Robida, ki je poskrbela za izenačenje na 18:18. Za tem sta se ji pridružili še Laura Cerovak in Lana Artelj. Na njihovih krilih so Žalčanke po zaostanku z 20:21 do 53. minute napravile delni 7:1 in se v ospredju zadržale vse do konca.

Finale, nedelja, 10. aprila:
ŽRK Z’DEŽELE : RK KRIM MERCATOR 21:33 (12:17)
Pišek 6 (3), Strnad 5; Krpež Slezak 10 (3), Gros 7 (3).

STATISTIKA

Tekma za 3. mesto, nedelja, 10. aprila:
RK ZELENE DOLINE ŽALEC : ŽRK PTUJ 31:28 (13:15)
Cerovak 12 (4), Robida 6; Kolenk 16 (6), Rukelj in Krasnič po 4.

STATISTIKA

foto: ŽRK Z’dežele