Celjske rokometašice sezono zaključile na 3. mestu


Celjske rokometašice so v Ljubljani odigrale svojo zadnjo tekmo aktualne sezone. V prestolnici so morale priznati premoč močni zasedbi Krima, kljub temu pa so prvenstvo zaključile na tretjem mestu in prejele bronaste medalje.

Krim Mercator : Z’dežele Celje 40:32 (23:16)

Strelke Celja: Bon Brzin 10, Vrček in Strnad Zelen 5, Pišek 4, Dobnik 3, Zulić in Regner 2, Bukovec 1

Državne prvakinje iz Ljubljane, ki so državno prvenstvo zaključile brez oddane točke, so bile tudi tokrat pretrd oreh za ekipo iz knežjega mesta. Krimovke so namreč slavile s 40:32. Pri Celjankah je bila najbolj razigrana Iza Bon Brzin, ki je dosegla 10 zadetkov.

S tem so rokometašice Z’dežele zaključile sezono na tretjem mestu, kjer so zaostale zgolj za Krimom in Ajdovščino. Na 22 tekmah so zbrale 13 zmag in 1 remi, največ zadetkov pa je prispevala Anika Strnad Zelen (113).

Število golov preostalih rokometašic: Erin Novak (103), Jasmina Pišek (82), Sanja Vrček (79), Iza Bon Brzin (73), Katarina Regner (69), Azra Zulić (37), Katja Čerenjak (30), Lana Artelj (25), Nika Dobnik (13) in Lara Bukovec (10).

Miša Marinček, trenerka celjske ekipe, je po koncu sezone dejala: ”Zelo ponosna sem na moje punce in ne glede na to, da smo lani z drugim mestom dosegli zgodovinski uspeh kluba. Letos smo imeli podobno visoke apetite in jih tudi dosegli, smo pa imeli nekaj težjih poškodb, ki so krojile usodo nosilk. Ne glede na vse, sem vesela, da so odgovornost prevzele mlajše igralke in smo igrali kot ekipa. Pomembno je, da smo zaključile brez novih težav in lahko Celju privoščimo novo medaljo.”

Po tekmi so se poslovile tudi Jasmina PišekAnika Strnad Zelen in Katja Čerenjak, ki zaključujejo svojo igralsko kariero ter Erin Novak, ki bo v naslednji sezoni nastopala na Madžarskem.