Celjske rokometašice so leto 2022 zaključile z zmago


V dvorani Golovec so se celjske rokometašice v 8. krogu ženskega državnega prvenstva pomerile z ekipo iz Izole. Dvoboj je pripadel Celjankam, ki so bile v vodstvu skozi celotno srečanje.

Z’dežele Celje : Trgo ABC Izola 31:25 (16:11)
Strelke Celja: Strnad Zelen 11, Novak 7, Zulić 4, Čerenjak in Bon Brzin 3, Regner, Pišek in Artelj 1

Celjanke so že na samem začetku srečanja upravičile vlogo favorita in povedle s 3:0. Rokometašice Izole so za svoj prvi zadetek na tekmi potrebovale 5 minut. Razpoložena je bila celjska vratarka Tajda Tripkovič.

Po 10 minutah igre so celjske rokometašice vodile že 6:1. Izolčanke so nato vendarle uspele izenačiti moči na igrišču, toda vodstva jim kljub vsemu ni uspelo zmanjšati. Rokometašice so na odmor odšle z rezultatom 16:11.

Drugi polčas je pri Celju odlično odprla Anika Strnad Zelen, njene natančnosti pa se je nato nalezla tudi Erin Novak. V 52. minuti srečanja so rokometašice Z’dežele prišle do najvišje prednosti (28:20). Jasno je postalo, da je dvomov o zmagovalcu konec, Celjanke so prišle do zanesljive zmage.

Erin Novak po tekmi: ”Za nami je zadnja tekma v tem koledarskem letu, dve točki sta zasluženo ostali doma. S puncami smo prikazale lepo igro tako v obrambi, kot v napadu. Kljub velikemu število izključitev, smo tekmo mirno pripeljale do konca in se veselile novega para točk.”

Celjanke zasedajo tretje mesto na tabeli, naslednja tekma pa jih čaka 7. januarja v Velenju proti velenjskim rokometašicam.

Simon Valant, foto: ŽRK Z’dežele/Facebook