Celjske rokometašice so nadaljevanje sezone odprle z zmago in dvema novima okrepitvama (foto)


Celjske rokometašice so se po zimskem premoru v 9. krogu državnega prvenstva pomerile z ekipo Ptuj – Ormož. Celjanke so v drugem delu igre uspele streti odpor gostujoče zasedbe in tako povratek na igrišča obeležiti z zmago.

Z’dežele Celje : Žiher hiše Ptuj – Ormož 30:25 (15:16)

Celje: Kadić 6, Žener 6, Regner 5, Zulić 5, Marković 4, Kovačič 2, Kralj 1, Bukovec 1

Gledalci v dvorani Golovec so v prvem polčasu spremljali izredno izenačen boj. Ptujčanke so v zaključku prvega dela igre nekoliko rezultatsko ušle, toda Celjanke so se uspele še pred odhodom na odmor približati na minimalni zaostanek (15:16).

Drugi polčas je pripadel varovankam Miše Marinček, ki so na koncu slavile s 30:25. Najbolj strelsko razpoloženi sta bili Zana Kadić in Tjaša Žener. Srečanje je zaznamovala tudi poškodba Maje Kovačič, ki so jo v bolnišnico odpeljali reševalci, a je z njo sedaj vse v redu.

Tia Kralj, ki se je po poškodbi vrnila nazaj v celjsko moštvo, je po tekmi dejala: “Prva tekma po daljšem premoru je bila zelo zahtevna in fizično naporna. Kljub grobi igri tekmic in naših tehničnih napak, smo v drugem polčasu nekoliko bolj zbrano odigrale v obrambi. Veselimo se nove zmage in dodatnih dveh točk.”

Celjanke tako še naprej ostajajo na tretjem mestu z dvema točkama naskoka pred Litijo.

Pozimi sta celjsko zasedbo okrepili tudi novi dve igralki

V zimskem premoru se je Celje okrepilo z dvema novima rokometašicama. To sta Urška Kotnik in Teodora Baloska. 21-letna Kotnik je pred tem v članskem rokometu oblekla dres Velenja, Maribora in Ptuj – Ormoža, 22-letna Baloska pa je bila članica Maribora.