Celjske rokometašice so sezono odprle proti državnim podprvakinjam


Celjske rokometašice so v prvem krogu državnega prvenstva gostile Ajdovščino, zasedbo, ki je v lanski sezoni osvojila naslov državnih podprvakinj. Krstni nastop so Celjanke zaradi sejma opravile v dvorani Zlatorog, v kateri so se dobro kosale s favoriziranimi Ajdovkami.

Z’dežele Celje : Mlinotest Ajdovščina 24:28 (11:13)

Celje: Kadić 10, Marković 6, Bukovec 3, Regner 2, Zulić, Kovačič in Žener 1

Ekipi sta srečanje odprli precej izenačeno in enakovredno. Po 9. minutah igre so si celjske rokometašice sicer prvič uspele priigrati prednost dveh zadetkov (5:3), ki pa so jo Ajdovke sredi prvega polčasa izničile (8:8). Celjanke so bile večino prvega dela igre v vodstvu, pred odmorom pa je sledil uspešen niz Ajdovščine, ki je polčas zaključila z rezultatom 11:13.

Varovankam Miše Marinček Ribežl je največ preglavic povzročala Ana Abina, ki je v prvem polčasu dosegla skoraj polovico vseh gostujočih zadetkov. Na drugi strani sta bili v celjskem taboru najbolj razpoloženi Klara Hrovatič in Zana Kadić. Vratarka Hrovatič je zbrala petnajst obramb, 20-letna Kadić, okrepitev iz Kopra, pa je prispevala deset zadetkov.

Drugi polčas je izvrstno odprla Nuša Fegic, Celjanke pa so za svoj prvi zadetek potrebovale kar 8 minut (12:17). Rokometašice iz knežjega mesta so znova uspele najti pravi ritem. Za zadnjih 10 minut obračuna so se približale na tri gole zaostanka (18:21). V izdihljajih tekme so imele priložnost, da bi zaostanek znižale na dva zadetka, toda poskus Eme Marije Marković je preprečila vratnica. Ajdovščina je tako na koncu slavila s 24:28.

Rokometašice Celja čez dva tedna čaka nov izziv, in sicer gostovanje pri ekipi Ptuj-Ormož.