Celjske rokometašice uspešne na Dolenjskem


Rokometašice celjske ekipe Z’dežele so v 2. krogu končnice državnega prvenstva, kjer poteka boj za uvrstitev od prvega do četrtega mesta, gostovale v Novem mestu. V dvorani Stopiče so zanesljivo odpravile domačo Krko.

Krka Novo mesto : Z’dežele 23:33 (10:18) Strelke Celja: Strnad Zelen 12, Zulić 5, Artelj 4, Regner in Bon Brzin 3, Dobnik in Čerenjak 2, Pišek in Bukovec 1

Celjanke, ki so nastopile brez dveh pomembnih igralk, in sicer Erin Novak ter Sanje Vrček, so odlično odprle tekmo in v 5. minuti povedle z 1:4. Celjska prednost je ob številnih obrambah vratarke Tajde Tripkovič le še naraščala, rokometašice iz knežjega mesta pa so tako na odmor odšle z visoko prednostjo osmih zadetkov (10:18).

V drugem delu tekme so varovanke Miše Marinček brez težav ohranjale svoje vodstvo, ki je doseglo tudi dvomestno število. Celjska ekipa je na koncu slavila s 23:33, Tajda Tripkovič pa je zbrala kar 18 obramb in bila ob tem 49 % uspešna. V napadu sta bili najbolj razpoloženi Anika Strnad Zelen, ki je v polno zadela vseh sedem strelov iz sedmih metrov, in Azra Zulić.

Azra Zulić, rokometašica Celja, je po tekmi dejala: “Najprej bi rada čestitala celi ekipi za osvojeni pomembni dve točki. Borile smo se kljub odsotnosti dveh nosilk igre. Držale smo se dogovorjenega in igrale kot ekipa, kar je prineslo želen rezultat.”

Celjanke so se z zmago povsem oddaljile Novomeščankam na devet točk, za drugouvrščeno Ajdovščino pa sedaj zaostajajo pet točk. V petek jih čaka težka naloga, ko v Celje prihaja ljubljanski Krim.