Celjske rokometašice zmagovito v nadaljevanje sezone


Rokometašice Ženskega rokometnega kluba Z’dežele so tudi drugi del državnega prvenstva začele z dobrimi igrami in nizom zmag. Najprej so doma visoko odpravile RŽK Zagorje, nato pa zanesljivo zmago zabeležile še na gostovanju v Novem mestu pri ŽRK Krka. Trenutno z dvema odigranima tekmama manj na prvenstveni lestvici zasedajo drugo mesto. 

Rokometašice Celja so konec januarja odigrale prvo prvenstveno tekmo v letu 2022. Kljub daljšemu premoru od tekmovanja, ko so zaradi okužb letos ostale že brez treh tekem, so Celjanke tudi nadaljevanje sezone odprle tako kot so končale prvi del, z zmago.

Ekipo iz Zagorja so prepričljivo premagale s 36:14. Že od samega začetka je bilo jasno, da je celjska ekipa premočan nasprotrnik, saj so gostiteljice prvi gol uspele doseči šele v 15. minuti. Prvi polčas se je tako končal z 12 goli prednosti za Celjanke. Tudi v drugem polčasu se razmerje moči ni spremenilo, tako da se je tekma končala z ogromnimi 22 goli prednosti. V domači zasedbi je bila strelsko najbolj razpoložena Iza Bon-Brzin, ki je mrežo zatresla devetkrat. Takoj za njo ji je z dvema zadetkoma manj sledila kapetanka Jasmina Pišek, ki še naprej kaže odlične predstave v letošnji sezoni.

Celjanke so svojo pot v državnem prvenstvu nadaljevale v Novem mestu, kjer so se pomerile proti neposrednemu konkurentu za najvišja mesta v ligi. Prvo tekmo v dvorani Golovec v Celju so Celjanke dobile, nič drugače pa ni bilo tokrat, saj so bile tudi na drugi tekmi prepričljivo boljše od Dolenjk. Srečanje so dobile z rezultatom 15:22. Celjanke so tudi v Novem mestu bile vseskozi boljši nasprotnik. Z delnim izidom 8:0 v sredini prvega polčasa in s čvrsto obrambo so si v drugo polovico tekme prinesle 6 zadetkov prednosti. Celjanke so Dolenjkam v prvem polčasu dopustile vsega pet zadetkov, za kar je bila še najbolj zaslužna vratarka Andreja Perić. Tudi v drugem polčasu Celjanke niso popuščale in na koncu tekme prednost s prvega polčasa povečale na 7 golov. Za celjsko ekipo sta bili strelsko najbolj razpoloženi Sanja Vrček in Jasmina Pišek s petimi zadetki. To je bila že deveta zmaga Celjank v letošnji sezoni in s tem so se zavihtele na 2. mesto na lestvici državnega prvenstva. Naslednja tekmo bo celjska ekipa odigrala v domači dvorani, ko se bo 12. februarja pomerila proti ekipi iz Ptuja.

Poz. Ekipa T Z N P Točke
1 ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA 13 10 2 1 22
2 ŽRK Z’DEŽELE 11 9 1 1 19
3 RK KRIM MERCATOR 9 9 0 0 18
4 ŽRK KRKA NOVO MESTO 11 7 1 3 15
5 RŽK ZAGORJE 10 3 1 6 7
6 ŽRD LITIJA 9 3 0 6 6
7 ŽRK VELENJE 13 3 0 10 6
8 RK ZELENE DOLINE ŽALEC 11 2 2 7 6
9 ŽRK PTUJ 11 2 1 8 5
10 ŽRK TRGO ABC IZOLA 10 2 0 8 4

foto: ŽRK Z’dežele