Celjske šampionke še bolj brazilsko obarvane


Pri Ženskem košarkarskem klubu Cinkarna Celje bodo ob Thayni Silvi, ki se je izkazala za zelo kakovostno okrepitev, v prihodnji sezoni lahko računali na še eno košarkarico iz dežele sambe.

Prihodnjo sezono bo namreč njihova članica občasna brazilska reprezentantka Leticia Soares, ki v višino šteje 188 centimetrov.

Leticia Soares v reprezentančnem dresu; vir foto: ŽKKCC

26-letna Južnoameričanka je v prvi del prejšnje sezone  preživela pri portugalskem prvoligašu
Ferragudu (povprečno 14,3 točk, 5,8 skokov), v drugem delu pa je z Benfico postala pokalna in državna prvakinja Portugalske. Na finalnem pokalnem turnirju je bila izbrana za najkoristnejšo igralko turnirja. Trenutno z brazilskim klubom SESI Araraquara igra polfinale brazilskega državnega prvenstva, prejšnji konec tedna pa je s tem klubom postala južnoameriška klubska prvakinja (povprečje na zaključnem turnirju: 9,5 točk, 12 skokov ).

Leticia Soares je v ameriški študentski NCAA ligi diplomirala na univerzi San Diego, svojo evropsko pot pa je začela pri portugalskem prvoligašu Gdessi Barreiro.

Soares je  od leta 2012 naprej del brazilskih reprezentančnih selekcij. Leta 2012 je v
dresu Brazilije nastopila na južnoameriškem prvenstvu do 15 let, leto dni kasneje na
ameriškem prvenstvu za kadetinje, leta 2014 pa je z Brazilijo na svetovnem prvenstvu
do 17 let osvojila 9. mesto.

Leticia Soares z žogo; vir foto: ŽKKCC

Leticia Soares: »Vesela sem, da prihajam v klub z zmagovalno mentaliteto in izjemno tradicijo. Rojakinji Thayna Silva in Isabela Ramona sta mi o celjskem klubu govorili v superlativih, zato je bila odločitev za prihod v serijskega slovenskega prvaka
še toliko lažja. V prihodnji sezoni bom skušala prispevati svoj maksimalen delež k novih
uspehom kluba. Zelo se že veselim, da spoznam nove soigralke, trenerje in navijače.«

Damir Grgić, trener ŽKK Cinkarna Celje: »Po odhodu Mojce Jelenc in Niyah Becker smo iskali okrepitev na pozicijah pod košem. Vrzel bomo zapolnili s prihodom Brazilke, ki je v najboljših košarkarskih letih, že ima evropske izkušnje in lahko igra na več igralnih mestih. Po podatkih, ki smo jih dobili gre za zelo pozitivno in kvalitetno osebo in košarkarico. Verjamem, da se bo v Celju dobro počutila ter, da bo na igrišču našim mladim dekletom v izdatno pomoč.«